/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Arest preventiv pentru șoferul care a provocat un accident grav la Bălți în care au fost răniți patru polițiști

missing
27 aprilie 2021, ora 21:31

Șoferul care ar fi vinovat de producerea accidentului de la Bălți din noaptea zilei de sâmbătă spre duminică a primit 20 zile de arest preventiv, iar permisul de conducere i-a fost suspendat până la pronunțarea deciziei finale.

În urma accidentului din seara zilei de 24 spre 25 aprilie, patru polițiști au ajuns în stare gravă la spital după ce șoferul, fiind beat, a intrat cu mașina în ei, unul dintre ei fiind strivit de în timp ce documenta un alt șofer în stare de ebrietate la volan.

Precizăm că, un echipaj de patrulare al Direcției de patrulare Nord a INSP, aflându-se pe strada Aerodromului din municipiul Bălți au stopat un automobil de marca Opel care se deplasa neuniform, condus de un tânăr de 19 ani, ce avea ca pasager un alt tânăr de 20 de ani.

În urma testării alcoolscopice s-a stabilit că șoferul avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. Imediat acesta a fost înlăturat de la volan, fiind solicitată intervenția altui echipaj pentru evacuarea automobilului la parcarea specială.

Ajunși la fața locului, polițiștii din al doilea echipaj, au continuat procedura de documentare împreună cu colegii din primul echipaj, având cu toții girofarele automobilelor de serviciu conectate regulamentar.

La un moment dat, din direcția străzii Ștefan cel Mare spre Aerodromului, cu viteză excesivă se deplasa automobilul de marca Toyota, conducătorul căreia a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în automobilele ce staționau pe acostament, tamponând un polițist de 28 de ani și strivind între două automobile, un alt polițist de 31 de ani.

Alți doi polițiști, dar și persoanele aflate la fața locului s-au ales cu diverse traumatisme. În rezultatul documentării cazului s-a stabilit că, la volanul automobilului Toyota se afla un bărbat de 35 de ani, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, având ca pasageră o femeie de 47 de ani.

Inițial șoferul din automobilul Toyota a încercat să mintă, declarând că la volan s-ar fi aflat femeia, însă în urma documentării cazului s-a stabilit că în timpul producerii accidentului rutier, la volanul automobilului Toyota se află bărbatul de 35 de ani care conducea în stare de ebrietate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram