‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaBNS: Producția autohtonă de lapte a scăzut cu 14,6%, de ouă cu 13,9%

BNS: Producția autohtonă de lapte a scăzut cu 14,6%, de ouă cu 13,9%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile, potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), în ianuarie-martie 2021, conform estimărilor preliminare, a însumat în preţuri curente 1721,4 mil. lei, constituind 86,7% (în preţuri comparabile) faţă de perioada respectivă a anului 2020.

Micșorarea producţiei globale agricole a fost determinată de scăderea producţiei în sectorul zootehnic cu 13,5%, căreia i-a revenit circa 99% din volumul total al producţiei agricole.

Producţia animalieră pe principalele tipuri, conform estimărilor, se caracterizează prin următoarele date:

Producţia animalieră pe principalele tipuri

Producția (creşterea) vitelor şi păsărilor (în masă vie) în gospodăriile de toate categoriile în ianuarie-martie 2021 față de perioada respectivă a anului precedent a scăzut cu 13,1% din cauza micșorării volumului producţiei atât în întreprinderile agricole, cât și în gospodăriile populației (respectiv, cu 14,4% și cu 10,6%).

Producţia de lapte în gospodăriile de toate categoriile a scăzut cu 14,6% în rezultatul micşorării producţiei în gospodăriile populației cu 16,2%, totodată în întreprinderile agricole producția de lapte a crescut cu 1,1%.

‹ adv ›

Producţia de ouă în gospodăriile de toate categoriile a scăzut cu 13,9% din cauza micşorării producţiei atât în întreprinderile agricole, cât și în gospodăriile populației (respectiv, cu 15,1% și cu 11,4%).

La 1 aprilie 2021 faţă de data respectivă a anului trecut a fost înregistrată micșorarea efectivului de animale în gospodăriile de toate categoriile, cu excepția efectivului de vaci și bovine în întreprinderile agricole, care a crescut, respectiv, cu 16,5% și cu 12,3%.

Efectivul de animale pe principalele specii

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›