Primele versiuni în cazul incendiului de la depozitul de vopsea: Cine s-ar face vinovat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit la depozitul din strada Calea Basarabiei nr.30 din capitală. După efectuarea cercetării statice și dinamice a locului incendiul, Laboratorul experimental antiincendiar a înainta două versiuni. 

Foto: IGSU

Prima ipoteză investigată de specialiști este scurtcircuit în rețeaua electrică.

A doua versiune înaintată după efectuarea cercetării este autoaprinderea materialelor/ substanțelor. În continuare la fața locului lucrează angajații IGSU pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la producerea incendiului.

După finalizarea cercetării minuțioase a locului de ardere, Laboratorul experimental antiincendiar va întocmi o încheiere în care va fi inclusă cea mai probabilă cauză de producere a incendiului.

Un incendiu de proporții a izbucnit pe 21 aprilie, într-un depozit cu vopsea amplasat pe calea Basarabiei nr.30. Liliana Pușcașu, ofiţera de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a declarat pentru UNIMEDIA, că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:19.  

Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revarsării acestora și stingerii focarelor. Situația este gestionată la fața locului de către conducerea IGSU.


Pub