Cu toții vrem să petrecem încă multe sărbători împreună și nu doar anul acesta, de aceea trebuie să fim responsabili

În ajunul sărbătorilor pascale, autoritățile municipale vin cu un apel repetat către locuitorii Capitalei. Aceștia îndeamnă cetățenii să respecte, în continuare, măsurile de protecție, să evite vizitele la rudele în vârstă sau care au boli cronice și întâlnirile în grupuri mari de rude și prieteni.

Foto: captură

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști, Primăria municipiului Chișinău împreună cu Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate a CMC și-au propus să responsabilizeze și sensibilizeze cetățenii printr-un mesaj video animat. Acesta este transmis sub forma unei scrisori, adresată părinților din partea copiilor.

În scrisoarea animată, copiii încearcă să le explice părinților despre situația pandemică, despre virusul nemilos care nu iartă neglijența, despre faptul că aflându-se la serviciu, în locuri publice sau transportul public, ei interacționează cu multe persoane care mai puțin respectă normele de protecție, din acest motiv, ei ar putea fi infectați sau chiar asimptomatici, iar ca urmare, să-și infecteze părinții. Astfel, ei își doresc să nu riște cu viața și sănătate părinților săi.

Filmulețul poate fi vizionat aici.

Pentru Paștele din acest an, copiii își îndeamnă părinții să sărbătorească de la distanță Paștele, prin telefon, așa cum aproape fiecare din noi are acces la un smartphone și Internet. Este o perioadă grea pentru noi toți, ne este dor de familia care nu-i alături, de părinți, copii, nepoți și de sărbătorile petrecute împreună. Însă, cel mai important lucru rămâne faptul, că vrem să petrecem încă multe sărbători împreună și nu doar anul acesta.

De asta, trebuie să ne păzim și să ieșim sănătoși din această năpastă de pandemie... încă puțin trebuie să mai răbdăm, încă puțin.

Cum ne comportăm în perioada sărbătorilor de Paști?

1) În ziua Paștelui, evitați întâlnirile în grupuri mari de persoane (rude, prieteni).

2) Evitați vizitele la rudele în vârstă sau care au boli cronice.

3) Evitați vizitele la cimitir, deoarece acestea vor fi închise, iar accesul persoanelor va fi restricționat.

4) Faceți curățenie la mormintele răposaților, până la ziua Paștelui.

5) Respectați măsurile de protecție: poartă mască, păstrează distanța, dezinfectează mâinile, evită aglomerațiile.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva Covid-19 – Mannheim - Chișinău - Cernăuți, implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.


Pub