Un șofer, prins beat criță la volan: Polițiștii l-au oprit, pentru că nu cedase trecerea pietonilor, la o trecere regulamentară

Un șofer a fost oprit ieri în cadrul operațiunii Inspectoratului Național de Securitate Publică  „Pietonul”. Inspectorii de patrulare fiind la intersecția străzii Academiei cu șoseaua Hîncești, au obserat șoferul unei mașini Skoda că nu a cedat trecerea pietonilor. Acesta imediat a fost stopat. Vizibil acesta se afla în stare de ebrietate, astfel a fost scos de la volanul mașinii și supus testului alcolscopic.

Foto: UNIMEDIA

Bărbatul în vârsta de 54 de ani, avea o concentrație în aerul expirat de 1,01 mg/l.

Potrivit, Inspectoratului Național de Securitate Publică în primele 3 luni ale acestui an, în țară s-au produs 204 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 17 persoane au decedat și 196 au fost traumatizate.

Din numărul total de accidente, în 105 de cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 57 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.

Polițiștii atenționează, nerespectarea principalelor reguli de siguranță la volan poate duce la consecințele grave, în majoritatea cazurilor cu persoanele decedate. Și totodată reamintesc câteva reguli simple pietonilor:

- să nu traverseze strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;

- să nu uite că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare;

- pe străzile slab iluminate să alegă porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;

- pe timp de noapte să poarte haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;

- după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii.

 


Pub