(video) Războiul acuzațiilor PSRM/PAS ia amploare. Bolea: Litvinenco se vede regulat cu Roșca de la CC. Cum comentează deputatul PAS

Deputatul socialist, președintele comisiei Juridice din Parlament, Vasile Bolea îl acuză pe deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, de „imixtiune în activitatea Curții Constituționale”. Asta după ce Litvinenco ar fi avut mai multe întrevederi cu magistratul Înaltei Curți, Nicolae Roșca. Judecătorul vizat a fost anterior membru PAS și avocatul Maiei Sandu în unele procese.

Foto: Colaj UNIMEDIA

 „Discută agenda Curții Constituționale, poate alte lucruri. Poate se consultă pe diferite soluții pe care urmează să le ia Curtea”, a declarat Vasile Bolea, într-o conferință de presă.

Totodată, deputatul socialist a declarat că va expedia mai multe interpelări în adresa organelor de drept, prin care va solicita investigarea faptelor și declarațiilor lui Sergiu Litvinenco „pentru denunț vădit fals și calomnie în adresa mea”. Asta după ce Litvinenco a denunțat la Procuratura Generală deciziile adoptate de Parlament privind retragerea mandatului de magistrat constituțional al Domnicăi Manole și numirea unui nou judecător.

„De asemenea, voi depune interpelare în adresa Ministerului Educație și a Universității absolvită de Litvinenco, pentru că îmi trezește dubii comportamentul și studiile lui Litvinenco. Solicit să-mi fie prezentate borderourile și prezența la orele de studii”, a declarat Bolea.

La rândul său, deputatul PAS respinge acuzațiile.

„Nu discut și nu am discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca din momentul intrării în exercițiul funcției. M-am văzut accidental, așa cum m-am văzut cu multe alte persoane, cu domnul Roșca la inaugurarea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și la două înmormântări – a domnului Cataranciuc și a domnului Cotorobai. Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege. Totodată, anunț că îl voi da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Acuzațiile reciproce de calomnie și uzurpare a puterii în stat au început vineri, 23 aprilie, după ce Parlamentul a adoptat două decizii prin care au revocat-o din funcție pe Domnica Manole și au numit un nou judecător la Curtea Constituțională. 


Pub