Corneliu Furculiță a lansat un apel public către Igor Grosu pentru a iniția negocieri privind declanșarea alegerilor anticipate

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a lansat un apel public către liderul interimar al PAS, Igor Grosu, pentru a iniția negocieri în privința declanșării alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Mă adresez cu un apel public către domnul Igor Grosu să inițiem împreună negocieri în privința declansării alegerilor parlamentare anticipate. Suntem deschiși de a discuta, de a negocia și de a ne înțelege absolut pe toate procedurile, inclusiv și data desfășurării acestora, procesul care trebuie să aibă loc, acele acte legislative care sunt necesare pentru a aproba Parlamentul ca să se desfășoare aceste alegeri, inclusiv și eliberarea acelor resurse financiare necesare pentru desfășurarea alegerilor anticipate. Cu toții ne dăm seama că ele trebuie găsite”, a declarat Furculiță.

În această dimineață, liderul PSRM, Igor Dodon, a lansat un apel către președinta Maia Sandu pentru „a evita un blocaj total”. Preşedintele PAS, Igor Grosu, a refuzat propunerea lui Igor Dodon privind necesitatea iniţierii de urgență a unui dialog între preşedintele Maia Sandu şi Parlament, în contextul crizei politice.

Un nou protest a fost organizat astăzi, după ce vineri Parlamentul a adoptat o declarație privind uzurparea puterii în stat și două hotărâri prin care a fost modificată componența Curții Constituționale.


Pub