Andrei Năstase refuză orice eventuală coaliție cu Partidul Nostru: Noi am luptat cu Plahotniuc în mod sincer, Usatîi se întâlnea ca prietenii

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, refuză categoric o eventuală coaliție cu partidul condus de Renato Usatîi. Politicianul afirmă că atât el cât și colegii săi din Platforma DA își doresc ca în viitorul Parlament să nu existe penali sau interlopi, însă soarta o vor decide cetățenii. 

Foto: agora.md

„Ceea ce îmi doresc eu și colegii mei e ca viitorul Parlament să nu mai aibă penali, interlopi, oameni certați cu legea și bunul simț, la nivel de principiu. Renato Usatîi, Șor, chiar și Dodon cu tot Bahamasului lui nu are trebuie să ajungă în Parlament, dar asta nu decid eu și Platforma. Asta decid oamenii”, a spus Năstase.

Întrebat despre o eventuală coaliție între PAS, Platforma Da și Partidul Nostru, Năstase a spus că nu îi leagă nimic de partidul condus de Usatîi.

„Ați pus și capra și varza pe toți într-o barcă. Partenerii noștri logici și firești sunt cei de la PAS. Cu Partidul Nostru nu ne leagă absolut nimic, nici măcar protestele din 2016, pentru că noi am ieșit sincer. Noi am luptat cu Plahotniuc în mod sincer, Usatîi se întâlnea ca prieteni”, a spus Năstase.

Ce ține de relația cu PAS, politicianul a spus că odată ce aceștia au anunțat că merg separat, toate discuțiile au încetat, însă mereu sunt deschiși pentru dialog.

„Odată ce s-au văzut cu sacii în căruță, au anunțat că merg separat și aici toate discuțiile au încetat. Noi mereu suntem deschiși pentru dialog și dacă cineva are pretenții, atunci să le transmită celor de la PAS, nu nouă. Noi mereu am pledat pentru dialog pentru binele oamenilor acestei țări, pentru binele țării, la care ne gândim și am demonstrat în tot acest timp că tot ce face Platforma DA este pentru cetățenii Republicii Moldova și nu pentru interese înguste personale sau de partid, ca în cazul altora”, a mai spus Năstase la UNInterviu.

Curtea Constituțională a decis pe 15 aprilie 2021 că există circumstanțe ca actualul Parlament să fie dizolvat. Asta în condițiile în care două tentative de a învesti un Guvern au fost epuizate. În același timp, în Parlament există o majoritate parlamentară formalizată, gata să învestească un Executiv.


Pub