image
Sursa foto: MSMPS

Ion Ceban propune să fie vaccinați toți doritorii din Chișinău: „Avem un flux mare de oameni, iar vaccinul stă în frigider”

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat că va propune autorităților din domeniul sănătății să fie vaccinați toți doritorii din municipiul Chișinău, doarece la momentul actual există un lot de mare de vaccin care a rămas în frigider. Vestea bună e că în ultimele cinci săptămâni, capitala, aflată sub cod roșu de pandemie, a înregistrat o dinamică pozitivă și o descreștere a numărul de infectări și de cazuri grave.

„Chișinăul înregistrează o dinamică îmbucurătoare pe parcursul ultimilor cinci săptămâni, avem o descreștere a numărului de infectări și de bolnavi în stare gravă din secțiile de terapie intensivă. De sărbătorile pascale, rog, să fim prudenți, să evităm să ne adunăm, ca la moldoveni, foarte mulți, pentru a păstra normele de siguranță recomandate de epidemiologi”, a spus Ion Ceban în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei.

Primarul a mai anunțat că la momentul actual 21 de mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză, un număr care potrivit experților este destul de mic. „În continuare vaccinurile stau în frigider, pe când în alte state din Est, Vest procesul avansează în acest sens. Vom propune autorităților centrale să ofere posibilitatea să vaccinăm toate persoanele din municipiul Chișinău. Fluxul de oameni în Chișinău este mare și este bine să fie cât mai multă lume vaccinată” a mai declarat primarul.

Din rândul pedagogilor din municipiul Chișinău s-au vaccinat peste 5000 de persoane. Nici într-un caz nu au fost înregistrate cazuri adverse grave în urma administrării vaccinurilor

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: