image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // Un bărbat, prins beat criță la volan pe străzile capitalei

Un bărbat de 54 de ani a fost prins beat criță la volan pe străzile capitalei. Conducătorul auto a fost stopat ieri în cadrul operațiunii INSP „Pietonul”.

Inspectorii de patrulare fiind la intersecția străzilor Academiei cu șoseaua Hâncești, au observat șoferul unei mașini de marca „Skoda” că nu a cedat trecerea pietonilor. Astfel că oamenii legii l-au somat să oprească. Fiind supus testului alcolscopic s-a demonstrat că acesta avea o concentrație de 1,01 mg/l în aerul expirat.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP precizează că în primele trei luni ale acestui an, în țară s-au produs 204 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 17 persoane au decedat și 196 au fost traumatizate.

Din numărul total de accidente, în 105 de cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 57 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește conducătorilor auto că nerespectarea principalelor reguli de siguranță la volan poate duce la consecințele grave, în majoritatea cazurilor cu persoanele decedate.

INSP vine cu recomandări și către pietoni:

- nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;

- nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare;

- pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;

- pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;

- după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: