image
Sursa foto: parlament.md

Ivan Diacov, la Jurnal TV: „Vasile Bolea este nașul de cununie al fiicei lui Boris Lupașcu”

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care l-a propus pe Boris Lupașcu la funcția de judecător la Curtea Constituțională, este nașul de cununie al fiicei lui Lupașcu. Declarația a fost făcută în această seară de ex-procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Flăcăii ăștia au niște relații de rudenie și omul s-a băgat și el, deși de mult timp nu a luat Codul în mână. Bolea i-a cununat fiica. Bolea nu avea dreptul să iasă la tribună și să propună chestiile astea, el trebuia să se recuze și să spună că „scuze, dar suntem neamuri. Acolo era să revină la normal situația. Vasile Bolea este nașul de cununie a lui Lupașcu. Este o prostie”, a declarat ex-procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov.

Vasile Bolea a infirmat declarația făcută de Ivan Diacov precum că ar fi nașul de cununie al fiicei lui Lupașcu. Totodată, Vasile Bolea a confirmat că în această seară s-a întâlnit cu Boris Lupașcu, dar a refuzat să spună despre ce au discutat.

Amintim că pe data de 23 aprilie Parlamentul l-a numit pe Boris Lupașcu în funcția de judecător al Curții Constituționale pentru un mandat de șase ani. „Pentru” au votat din 56 de voturi al majorității parlamentare PSRM și Partidul Șor. Lupașcu a depus deja jurământul în plenul Parlamentului, dar în lipsa președintelui Maia Sandu și a reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii, așa cum cere legea. Șefa statului și membrii CSM au refuzat să vină la ședință.

Noutăţile partenerilor

comentarii: