Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou lot de echipamente…

Un nou lot de echipamente medicale performante pentru pacienții cu COVID-19, donat locuitorilor din stânga Nistrului și municipiului Bender

Foto: gov.md

Reprezentanții din sfera medicală din regiunea transnistreană au recepționat un nou lot de echipamente medicale performante pentru tratarea și reabilitarea pacienților cu forme medii și grave de COVID-19, informează luni, 26 aprilie, responsabilii din cadrul Guvernului.

Potrivit acestora, lotul conține 20 de concentratoare de oxigen și 20 de kituri de piese de schimb și accesorii, 40 canule nazale de oxigen (20 pentru adulți și 20 pediatrice) și 40 de măști „Venturi” (20 pentru adulți și 20 pediatrice).

Echipamentele fac parte din lotul de asistență oferit R. Moldova și care au fost donate de Guvernul Federal al Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății în R. Moldova.

„Din toate loturile de ajutoare umanitare, intrate pe teritoriul R. Moldova, inclusiv cu destinația sprijinirii eforturilor naționale de protecție, prevenire, combatere și de tratare a infecției COVID-19, au fost efectuate realocări pentru beneficiarii din localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender. Prin acțiunile de acest gen autoritățile de Chișinău denotă preocuparea permanentă pentru viața și sănătatea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în special în perioada pandemică”, se arată în nota informativă.

Anterior, datorită donației pe care România i-a oferit-o R. Moldova, mai multe echipamente medicale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus au fost distribuite în regiunea transnistreană.