Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ședința în care trebuia…

VIDEO Ședința în care trebuia să se decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” lui Platon, amânată din nou

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au amânat luni, 26 aprilie, o altă ședință în care trebuiau să decidă cui aparțin bunurile imobile „Casa Modei” și clădirea Asito, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Ședința a fost amânată la solicitarea avocatului lui Platon, Ion Crețu.

„Am solicitat ca ședința să fie publică și să fie invitați și reprezentanți ai mass-mediei pentru ca ei să se convingă de faptul că prin probele prezentate a fost implicat Vladimir Russu împreună cu Vladimir Plahotniuc la deposedarea de aceste imobile. Avocații lui Vladimir Russu categoric au fost împotrivă ca ședința să fie publică. Am vrut să vedeți la ce probe fac trimitere. Demersul a fost respins”, a declarat Crețu în cadrul unui briefing de presă.

Omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.

Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.

Citește și: