OSCAR 2021. Cine a luat marile premii

După două luni de amânare din cauza pandemiei, cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar a avut loc ieri, 25 aprilie. Și pentru că pandemia își impune regulile, la Union Station din Los Angeles, California, doar 170 de vedete au fost prezente, păstrând distanța fizică. Iar ceremonia de decernare a premiilor a fost transmisă live din patru locații: Dolby Theatre şi Union Station din Los Angeles, în Marea Britanie – pentru toți nominalizații de origine britanică, precum și din Paris.

Gala premiilor Oscar de duminică va fi montată asemenea unui film, oferindu-le câștigătorilor timp pentru discursuri mai lungi decât de obicei, pentru ca vedetele „să spună o poveste foarte personală, în care măștile vor juca un rol foarte important”, a declarat regizorul Steven Soderbergh, înainte de începerea evenimentului. 

Cine sunt câștigătorii:

Cel mai bun film:Nomadland”, precum și premiul pentru Cel mai bun regizor: Chloe Zhao și Cea mai bună actriţă în rol principal: Frances McDormand

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Yuh-Jung Youn („Minari”)

Cel mai bun lungmetraj internaţional:Another Round

Cel mai bun lungmetraj de animaţie:Soul

Cel mai bun scenariu adaptat:The Father”, precum și premiul Cel mai bun actor în rol principal: Anthony Hopkins

Cel mai bun scenariu original:Promising Young Woman

Cea mai bună scenografie și cea mai bună imagine:Mank

Cel mai bun actor în rol secundar: Daniel Kaluuya („Judas and the Black Messiah”) și Cel mai bun cântec original: „Fight For You”, interpretat de H.E.R.

Cel mai bun montaj și cel mai bun sunet:Sound of Metal

Cele mai bune efecte vizuale:Tenet

Cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură și Cele mai bune costume: „Ma Rainey’s Black Bottom”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „If Anything Happens I Love You”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: Two Distant Strangers

Cel mai bun lungmetraj documentar:My Octopus Teacher

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Colette”

Premiul umanitar Jean Hersholt: Tyler Perry şi Motion Picture & Television Fund (MPTF)

Pentru prima dată, România s-a înscris în cursa pentru premiul Oscar cu filmul documentar „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau. Filmul a obținut două nominalizări la Oscar la categoriile documentar și cel mai bun film internațional. 

Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de cei aproximativ 9.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.