01:34:52 24.04.2024
Stiri

Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu

Actualitate 26.04.2021 11:11 Vizualizări2663 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu


Procuratura Generală (PG) susține că va examina în ordine prioritară sesizarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgil Pâslariuc, prin care legislatorii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au solicitat inițierea unui dosar penal în privința pretinselor fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”, dar și pe faptul săvârșirii de către cetățeanul Lupașcu Boris a infracțiunii de „uzurpare de calități oficiale”, adică a celei de judecător la Curtea Constituțională”.

„Procuratura Generală a recepționat astăzi adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate. Adresarea survine ca urmare a evenimentelor și deciziilor luate vineri, 23 aprilie 2021, de Parlamentul R. Moldova, în raport cu Curtea Constituțională.

Citește și: DOC // Procuratura Generală ar putea porni un DOSAR PENAL privind „uzurparea puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Întâlnirea SECRETĂ unde s-ar fi pus la cale planul

Reieșind din criteriile de formă și conținut, adresarea deputaților a fost înregistrată corespunzător și dispusă spre examinare unui procuror din cadrul Procuraturii Generale. Având în vedere rezonanța social-sporită a faptelor sesizate, Procuratura va examina în ordine prioritară și în regim de urgență acest caz și va dispune o soluție legală”, se arată într-un comunicat al instituției conduse de Alexandr Stoianoglo.

Amintim că deputații PAS și-au exprimat speranța că PG va face lumină în privința evenimentelor de vinerea trecută, când judecătoarea CC, Domnica Manole, a fost demisă din funcție, iar în locul ei a fost numit ex-procurorul Boris Lupașcu.

„În iunie 2019, Plahotniuc și grupul său criminal au comis o tentativă de uzurpare a puterii în stat, acțiune rămasă nepedepsită penal. Încurajați de lipsa de reacție a autorităților statului, cetățeanul Igor Dodon și complicii săi, în dorința lor de a se menţine la putere şi de a fura în continuare ţara, au recurs vineri la același gest disperat și criminal – de a uzurpa puterea în stat, călcând în picioare Constituția și voința poporului. Acest lucru nu mai poate fi tolerat și acceptat nici de societate, dar nici de instituţiile statului. Sper că de data aceasta Procuratura Generală, care conform prevederilor legale este obligată să „contribuie la respectarea ordinii de drept, efectuarea justiţiei, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale persoanei şi ale societăţii”, va examina în conformitate cu legea sesizarea și va stabili toate circumstanțele și cronologia derulării evenimentelor”, a explicat Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md