14:26:37 18.04.2024
Stiri

SUA și Uniunea Europeană se pregătesc să-și redeschidă granițele: Vor călători numai cetățenii vaccinați cu serurile aprobate în ambele uniuni

Actualitate 26.04.2021 17:40 Vizualizări1663 Autor: Ziarul National
SUA și Uniunea Europeană se pregătesc să-și redeschidă granițele: Vor călători numai cetățenii vaccinați cu serurile aprobate în ambele uniuni


SUA și Uniunea Europeană se pregătesc să-și redeschidă reciproc granițele, după mai mult de un an de interdicție a călătoriilor, dar numai pentru cetățenii vaccinați cu serurile aprobate în ambele uniuni. Cele două părți lucrează la o aplicație comună care va recunoaște imunizarea persoanelor.

Dezvăluirea a fost făcută de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat The New York Times. Ea spune că executivul european va face recomandări țărilor membre UE și, deși nu este exclus ca unele dintre acestea să păstreze totuși unele restricții, “americanii folosesc vaccinuri aprobate și de Agenția Europeană a Medicamentului și un lucru este clar: toate cele 27 de state membre vor accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de EMA”, a adăugat von der Leyen. Este vorba de vaccinurile Moderna, Pfizer și Johnson & Johnson, dar nu este clar ce se va întâmpla cu cei vaccinați cu AstraZeneca, încă neautorizat în SUA.

În acest moment cetățenii UE pot intra în SUA, pe baza unui test Covid negativ, dar cei ai SUA pot veni în țările Uniunii Europene numai pentru motive bine justificate.

Președintele Comisiei Europene nu a oferit o cronologie clară cu privire la momentul în care s-ar putea redeschide călătoriile între SUA și Uniunea Europeană, dar a precizat că discuțiile tehnice se desfășoară deja de câteva săptămâni între oficialii UE și cei ai SUA, cu privire la modul în care ar putea funcționa verificarea reciprocă a certificatelor de vaccinare.

The NY Times arată că țări precum Grecia, Spania, Italia, Portugalia și Croația, care primeau anual milioane de turiști americani în fiecare vară fac presiuni pentru redeschiderea cât mai rapidă a călătoriilor între Europa și SUA. Grecia, de exemplu, a anunțat că își va deschide frontierele pentru călătorii din Statele Unite începând de azi, cu condiția să arate dovada vaccinării sau un test Covid negativ.

Sursa: The NY Times


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md