(FOTO) Cum arată izolatoarele renovate cu suportul UE. Ce sumă a fost alocată pentru modernizare

26 Apr. 2021, 16:56
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
26 Apr. 2021, 16:56 // Actual //  MD Bani

Cele 15 izolatoare de detenție provizorie din țară, renovate cu suportul Uniunii Europene sunt dotate cu sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitatate incendiară, dar și alte condiții europene, scrie Realitatea.md.

În total, suma alocată edificiilor se ridică la 60 de milioane de lei.

„A fost redeschisă activitatea a 14 izolatoare de detenție provizorie, din cadrul Inspectoratelor de poliție Hînceşti, Orhei, Cimişlia, Ungheni, Căuşeni, Edineţ, Sîngerei, Rîşcani, Cahul, Soroca, Comrat, Anenii Noi, Bălți și DP a mun. Chișinău, fiind renovate și modernizate în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție provizorie, iar Inspectoratul de Poliție Criuleni, urmeză să-și reia activitatea”, se arată în comunicatul IGP.

De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.

„La fel, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni”, mai adaugă IGP.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău