Curtea Constituțională a confirmat suspendarea celor două hotărâri votate de parlament, printre care și demisia Domnicăi Manole

curtea-920×518

Curtea Constituțională (CC) a anunțat că plenul CC a confirmat decizia din 23 aprilie 2021 emisă de judecătoarea Liuba Șova, în calitate de președintă ad-interim a Înaltei Curți. Este vorba de decizia de suspendarea a două decizii ale parlamentului privind numirea unui judecător la CC și retragerea mandatului de președintă pentru judecătoarea Domnica Manole.

„Astăzi, 26 aprilie 2021, Plenul Curții Constituționale a confirmat Decizia nr. 60 din 23 aprilie 2021 emisă de dna judecătoare Liuba Șova, în calitate de Președintă ad-interim.

Decizia în discuție a suspendat acțiunea Hotărârilor Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător”, se arată în nota informativă a CC.

Vă amintim că pe 23 aprilie deputații din majoritatea parlamentară (PSRM și Partidul „ȘOR”) au votat câteva legi și hotărâri anti-constituționale ce țin de Curtea Constituțională. Este vorba despre „demisia” din funcție de judecătoare pe președinta CC, Domnica Manole, și numirea în funcție a noului judecător pe ex-procurorul sectorului Ciocana, Boris Lupașcu.

Totodată, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care a atacat hotărârile votate de parlament.

După deciziile aprobate în parlament, în fața Curții Constituționale s-au adunat mai multe persoane și au protestat.

Tot în acest context, în seara zilei de 23 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat deciziile privind demisia Domnicăi Manole și numirea în funcție a unui nou judecător.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente