Studenții Facultății de Drept de la USM au câștigat în cadrul Competiției Naționale de Comunicare Juridică „Ella Negruzzi 2021”

dfdf

În perioada 1 martie-23 aprilie, studenții Facultății de Drept USM au participat la Competiția Națională de Comunicare Juridică „Ella Negruzzi” 2021, Ediția II-a. Competiția are scopul de a promova conceptul de supremație a legii în rândul studenților de la facultățile de drept, precum și de a contribui la formarea abilităților de cercetare și argumentare juridică a acestora.

În acest an, competiția s-a desfășurat în două etape:
# etapa universitară– a avut loc la Facultatea de Drept USM, Facultatea de Drept ULIM și Facultatea de Economie Generală și Drept, ASEM.
# etapa națională – la care au participat 24 cei mai buni studenți din cadrul facultăților de drept din Moldova.

Studenții de la facultății de drept au participat la două probe de concurs: (1) scrierea unui eseu privind supremației legii și (2) prezentarea publică a eseului printr-un discurs de cinci  minute.

Etapa națională a competiției a fost moderat de către prodecana Facultății de Drept USM, Stela Botnaru, doctoră în drept, conferențiară universitară. Juriul a fost format din: Gherțescu Rogac și partenerii, Bivol Soțchi și partenerii, Casa de Avocatură Macovei Enachi, Olga Rabei Secrieru, specialistă în programe juridice, Ambasada SUA și Viorica Grecu, directoarea Centrului de Instruire a Avocaților al UAM (președintele juriului).

Facultatea de Drept USM a fost reprezentată, la etapa națională, de următorii studenți: Tatiana Rebeja, Alina Tamîzlîcaru, Doina Alexeev, Valeria Gordati, Raluca-Rusanda Donțu, Evelina Descalui, Gheorghe Gheorghiță, Cătălin Avxentiev, Iuliana Babin și OleseaGuboglo.

Urmarea a celor două probe de concurs, au fost desemnații următorii câștigători:
Locul I: Evelina Descalui, Facultatea de Drept USM: „Claritatea și Predictibilitatea Legii”;
Locul II: Cătălin Avxentiev, Facultatea de Drept USM: „Egalitatea în fața legii”;
Locul III: Ana Pasecinic, Facultatea de Economie Generală și Drept, ASEM: „Justiție echitabilă, imparțială și eficientă”

De asemenea, Cătălin Avxentiev, Facultatea de Drept USM, a primit distincția „Eugenia Crușevan pentru cel mai bun discurs, iar Anton Școlnic, Facultatea de drept, ULIM,a primit distincția ”SarmizaBilcescu” pentru cel mai bun eseu: ”Imunitatea parlamentară antagonică”.

Câștigătorii competiției din acest an vor benefica de un stagiu de practică la una dintre casele de avocatură partenere ale competiției: Casa de Avocatură Macovei Enachi, Bivol Soțchi și Partenerii, Casa de Avocatură GherțescuRogac

 Clasamentul pe facultăți, stabilit în baza celor mai bune cinci  eseuri din partea fiecărei facultăți de drept participante, este:
# locul I: Facultatea de Drept USM
# locul II: Facultatea Economie Generală și Drept ASEM
# locul III: Facultatea de Drept ULIM.

Facultatea de Drept USM mulțumește studenților săi pentru perspicacitate, entuziasm și implicare.  Suntem convinși că studenții noștri pot concura cu succes la orice competiție la nivel național și internațional, reprezentând cu brio instituția noastră.

Competiția de Comunicare Juridică „Ella Negruzzi” este organizată de Reprezentanța Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii în Moldova (ABA ROLI Moldova) în cadrul programului „Promovarea culturii dezbaterilor în învățământul juridic din Republica Moldova” finanțat de Biroul pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii al Departamentul de Stat al SUA. În acest an, competiția a fost organizată în parteneriat cu ELSA Republica Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente