(foto) Car Magazine: BMW ar pregăti modelul iM2 cu peste 1000 de cai putere

BMW intenționează să marcheze cea de-a 50-a aniversare a mărcii M prin lansarea unei ediţii limitate a unui electromobil! Despre aceasta scriu cei de la Car Magazine, care spun că noul iM2 se va baza pe actualul M2 CS şi va putea face 0-100 km/h în circa 2.5 secunde.

De cealaltă parte BMW Blog, cu referire la sursele proprii de informaţie, susţine că un astfel de proiect nici nu există.

Supercarul electric ar fi dezvoltat ca parte a unui proiect numit Project Katharina. Platforma actualului coupe BMW M2 CS este luată ca bază, dar noutatea va fi lansată ca parte a noii generații BMW Seria 2. Acest model special a fost ales pentru electrificare datorită ușurinței și dimensiunilor sale compacte.

BMW iM2 este prevăzut să fie echipat cu patru motoare electrice cu o putere combinată de 1.000 kW sau 1.360 CP. Un astfel de potenţial îi va permite modelului electric să poată face 0-100 km/h în 2.0-2.5 secunde, iar roţile îi vor aluneca şi la 120 de km/h de puternic ce va fi.

În același timp, unitatea de propulsie va dispune de un sistem de control individual a tracțiunii pe fiecare roată, ceea ce promite câteva posibilități fără precedent pentru controlul vectorului de tracțiune.

Totodată, sursele publicației susțin că un prototip de teste al coupeului a fost deja dus pe Nurburgring (timp de tur de sub șapte minute, cu peste 40 de secunde mai rapid decât actualul M8 Competition), unde nu s-a dovedit a fi mai rău decât un Porsche Taycan Turbo S.

Pretinsul BMW iM2 ar trebui să fie un fel de cadou fanilor (cu bani) pentru aniversarea celor 50 de ani ai BMW M. Acesta ar putea debuta peste 8-9 luni de zile.

Pe de altă parte, sursele proprii ale BMW Blog din cadrul companiei susțin că planurile BMW M nu includ niciun iM2 sau orice alt supercar de un megawatt putere. Strategia de dezvoltare a BMW Group prevede într-adevăr electrificarea mașinilor sport, dar este prea devreme de vorbit despre paşi concreţi.

Vezi şi: (foto/update) Ce se întâmplă dacă pui trei motoare electrice pe un Seria 5? BMW are un răspuns

Cmentariile sunt închise