Un deputat și cinci primari, în vizorul ANI

Anticoruptie.md
26/04/2021

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat săptămâna trecută nouă controale, a emis trei acte de constatare a încălcărilor și a întocmit un proces verbal de aplicare a unei contravenții pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

În cadrul procedurii de control al averii unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, inspectorii de integritate au stabilit o încălcare. ANI nu a făcut public numele parlamentarului. 

Două conflicte de interese au fost constatate în cazul directorului unei întreprinderi municipale din Leova și a unui primar din raionul Soroca.

Vicedirectorul unui spital raional din nordul republicii și un contabil șef din cadrul unei primării din raionul Cahul au devenit subiecții a două proceduri de control al averii, care au fost inițiate la sesizarea unor persoane fizice.

În același timp, în alte șapte proceduri de control demarate, inspectorii de integritate vor decide dacă directorul unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva, trei primari din raioanele Ialoveni, Strășeni și Nisporeni și doi consilieri din raionul Căușeni au admis conflicte de interese.

Un primar din raionul Sângerei s-a ales cu o amendă pentru depunerea sau nedepunerea declarației de avere și interese personale.

Anticoruptie.md
26/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii