/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Reparația drumurilor și trotuarelor din Capitală, pusă pe pauză. Motivul invocat de autorități

missing
26 aprilie 2021, ora 22:45

Și reparația drumurilor și trotuarelor din Capitală a fost pusă pe pauză. Autoritățile invocă același motiv ca în cazul reabilitării drumurilor: nu există încă nicio companie certificată, care să producă asfalt conform standardelor europene. Singurele lucrări care se mai pot face pe unele porțiuni, sunt cele de plombare. Prin urmare, atât șoferii cât și pietonii vor mai fi nevoiți să se deplaseze pe drumuri și trotuare denivelate și pline de gropi.

Deși sezonul de reparație a drumurilor ar tebuie să fie în toi, procesul s-a oprit. Un trotuar din sectorul Buiucani al capitalei arată ca după război, încă din toamnă, iar deplasarea pe aici este aproape imposibilă.

STAND-UP ELENA BOBOC: „Această porțiune de trotuar de pe strada Ion Neculce se află în reparație, însă, în miezul zilei, la fața locului nu am găsit nici măcar un muncitor sau utilaj de tehnică, care să denote că curând aici, real, vor începe lucrările de reparație”.

Deși zona este greu de traversat și chiar prezintă pericol pentru pietoni, accesul nu a fost limitat și nici nu s-au amplasat indicatoare care ar arăta că s-ar afla în reparație.

„Aici poți să mori. Aici locuiesc o fată și un băiat tânăr care sunt în scaun cu rotile. Cum ei să meargă pe asemenea drum?”. „ Și toată această pornografie așa și va rămâne. Alte cuvinte, pur și simplu, nu am”.

„O zonă nereabilitată, nefinisată, destul de periculoasă pentru copii. Noi, zilnic, plecăm aici să ne primblăm cu copiii în parc”.

Edilul capitalei, Ion Ceban, le-a atras atenția celor de la Apă Canal să repare acest trotuar și porțiunile de drum, unde se fac lucrări la apeduct. Ba mai mult, el a cerut sancționarea tuturor insituțiilor și persoanelor implicate. La telefon, pretorul sectorului Buiucani ne-a dat asigurări că trotuarul va fi reparat de către subcontractanții Apă-Canal.

„Când l-au reabilitat, l-au reabilitat în forma în care este. Vom interveni pe parcursul săptămânii și va fi reabilitat în totalitate. – Deci, în acestă săptămână, urmează ca trotuarul să fie reparat? – Da, exact!”

Drumuri total deteriorate am găsit și în cartierul Telecentru al Capitalei. Acest drum, spre exemplu, a început să fie reparat, însă lucrările sau oprit la nivel de intenție. Așa că, în loc de drum bun, șoferii care merg pe aici găsesc un adevărat dezastru.

STAND-UP ELENA BOBOC: „După cum puteți observa, această groapă a fost adâncită și acoperită
cu pietriș. Prin urmare, aceasta a devenit și mai periculoasă pentru conducători”.

Oamenii care lucrează în această zonă ne-au spus că această porțiune de drum a fost mereu cu probleme, însă niciodată nu a fost reparată calitativ, iar șoferii, dezamăgiți, se tot întreabă pentru ce achită ei impozite pentru drum.

STAND-UP ELENA BOBOC: „Aceeași problemă doar că în alt sector al Capitalei: acestă groapă de
pe strada Jubiliară din orășelul Codru deja de mai bine de două luni se alfă în așa stare”.

„Acum, în perioada aceasta nu lucrează nicio fabrică de asfalt. Eu am sunat la ei încă săptămâna trecută și dumnealor au spus că acum încep a lucra, dar, cel mai probabil, după Paște va fi asfaltat tot acel fragment”.

În prezent, în țară, nu există nicio companie care să producă asfalt conform standardelor europene, a specificat și Ion Ceban la ședința de astăzi a Primăriei. „Ne adresăm o dată în plus Ministerului de resort să asigure cât se poate de
rapid aceste lucruri”.

Cei de la EXdrupo ne-au spus că nici ei nu știu, când vor începe lucrările de sfaltare și că deocamdată, ei doar pot tregăti șantierele de lucru.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram