15:56:54 18.04.2024
Stiri

Consumul de ciuperci ar putea reduce riscul cancerului, dezvăluie un nou studiu. Care este porția zilnică minimă recomendată de...

Actualitate 25.04.2021 11:09 Vizualizări1360 Autor: Ziarul National
Consumul de ciuperci ar putea reduce riscul cancerului, dezvăluie un nou studiu. Care este porția zilnică minimă recomendată de...


Consumul ridicat de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer, sugerează un nou studiu realizat de Penn State Cancer Institute.

Consumul de doar 18 g de ciuperci pe zi ar putea fi de ajuns pentru a te bucura de beneficiile lor, dar și de a reduce riscul de cancer cu 45%. Cercetătorii au analizat 17 studii despre cancer publicate între 1966 și 2020 pentru a determina o legătură între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului - în special a cancerului de sân.

Au descoperit că ciupercile pot ajuta într-adevăr la protecția împotriva cancerului, probabil datorită numărului mare de vitamine, nutrienți și antioxidanți. Aceste rezultate se alătură unui număr tot mai mare de cercetări care laudă beneficiile ciupercilor, care anterior au fost asociate cu reducerea riscului de cancer de prostată și de col uterin și cu îmbunătățirea funcției creierului.

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, un protector al celulelor și puternic antioxidant”, a declarat autorul studiului Djibril M. Ba. „Completarea antioxidanților din organism poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer.”

În ceea ce privește tipul de ciuperci, cercetătorii au descoperit că orice varietate de ciuperci, fie că este vorba de shiitake, champignon, ghebe sau altele, aduc beneficii și reduc riscul de cancer.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md