VIDEO| Motivul pentru care Renato Usatîi le-a propus feroviarilor din Bălți să se angajeze la întreprinderile municipale. Nu este vorba doar de asigurarea unui venit stabil

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat în studioul RTR Moldova că le-a propus feroviarilor din Bălți să se angajeze la întreprinderile municipale nu doar pentru ca acești oameni să aibă un venit stabil. Politicianul spune că a făcut acest lucru pentru a păstra în țară specialiștii de la Calea Ferată, pentru perioada în care întreprinderea va fi reanimată.

„Pentru a-i păstra acasă pe feroviari, mulți sunt câte o unite pe funcție, sunt prețioși și dacă pleacă, chiar cu reanimarea Căii Ferate, acolo nu va avea cine să lucreze. Am început să angajez profesioniști de la Calea Ferată la întreprinderile municipale din Bălți, pentru ca oamenii să poată rezista până când Calea Ferată va fi repusă pe picoare”, a declarat Renato Usatîi în studioul RTR Moldova.

„Grija pentru cetățeni trebuie dovedită atunci când ai putere. Eu sunt primar de Bălți. De ce această funcție nu au obținut-o socialiștii sau alte forțe politice, dar am obținut-o eu sau reprezentanții Partidului Nostru, din primul mandat? Pentru că oamenii aleg în funcție de rezultatele pe care deja le-am arătat. Spre exemplu,  nu-i pot ajuta pe feroviari să-și obțină salariile restante, dar în calitate de primar i-am ajutat să circule gratuit cu transportul, public în municipiul Bălți, la prezentarea legitimației de feroviar. Avem acoperire în buget pentru aceste costuri”, a mai adăugat edilul.

Amintim că mai multe persoane de la nodul feroviar Bălți și-au găsit un loc de muncă la întreprinderile municipale, la propunerea primarului Renato Usatîi. Edilul a venit cu oferta la un protest al feroviarilor care s-a desfășurat concomitent în mai multe localități din țară, cauzat de situația deplorabilă de la întreprindere și lipsa salarilor.

DETALII AICI: După luni de zile fără bani, în sfârșit vor primi un salariu. Lucrătorii nodului feroviar Bălți au fost angați la întreprinderile municipale

Un raport privind situația la CFM prezentat în plenul Parlamentului arată că în zece ani, întreprinderea „Calea Ferată din Moldova” a fost delapidată de peste un miliard cinci sute de mii de lei. Întreprindere a fost prejudiciată, printre altele, de transportul de pasageri fără bilete, furtul de combustibil și procurarea la preț mult mai mare a unor piese de schimb pentru repararea locomotivelor. SIS-ul l-a informat pe Igor Dodon încă în decembrie 2019 despre furturile de milioane de la CFM, scrie RU1. Un raport despre delapidările de milioane de dolari a celei mai mari întreprinderi de stat a primit și premierul de atunci Ion Chicu. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.