/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ De Florii, ramurile de salcie sunt la mare căutare

missing
25 aprilie 2021, ora 20:51

Între timp, creștinii care nu au venit pregătiți de acasă la slujba de Florii, puteau cumpăra ramuri de salcie și flori de la cei câțiva comercianți adunați în scuarul Catedralei. Vânzătorii au venit chiar de la primele ore ale dimineții, iar cumpărătorii ne-au spus că prețurile au fost majorate în acest an. 

Această femeie a venit dis-de-dimineață tocmai de la Cornești, raionul Ungheni, cu flori și ramuri de salcie. Ea spune că face asta de mulți ani deja. Tot de la 7 dimineață a venit aici și această vânzătoare. Este deja al patrulea an de când femeia comercializează flori și ramuri de salcie de Florii.

Între timp, creștinii care nu erau pregătiți de acasă, aveau grijă să treacă pe la vânzătorii ambulanți. Chiar și așa, unii ne-au spus că prețurile au fost majorate. De Florii, la finalul Liturghiei, ramurile de salcie și florile sunt sfințite de preoți cu agheasmă, iar creștinii le duc acasă şi le pun la icoane, păstrându-le până anul următor.

Duminica Floriilor este precedată de ziua în care Iisus l-a înviat pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, mulţimea adunată la porţile cetăţii, care l-a recunoscut drept adevăratul Mântuitor, l-a întâmpinat cu ramuri de smochin, măslin şi cântări de bucurie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram