image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon sare la gâtul Maiei Sandu și a ambasadorilor SUA și EU: Parlamentul a rezolvat o problemă din 2019

Decizia Parlamentului de a declara caracterul captiv al Curții Constituționale (CC), dar și cea de demitere a Domnicăi Manole din funcția de judecător al CC sunt de ordin politico-juridic, susține fostul președinte Igor Dodon, menționând că cei care nu sunt de acord cu aceste hotărâri pot să le atace în instanța de judecată.

„În 2019, Manole nu a trecut niciun concurs, nici la Guvern, nici Parlament, nici CSM. A fost exclusă din concurs, căci, în opinia Maiei Sandu, Manole este o persoană coruptă, așa a spus Olesea Stamate. Azi Parlamentul a rezolvat o problemă din 2019. Este legal sau nu? Este procedură juridică. Atacați această decizie”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a avut un mesaj și pentru ambasadorii UE și SUA la Chișinău. „Stimați ambasadori, noi luăm exemplul lui Zelenski, el a demis recent președintele CC și toți au tăcut. Nu am văzut vreo declarație a ambasadorului UE”, a spus Dodon.

Socialistul a criticat și decizia PAS de a ieși la protest. „Ce a fost azi la CC îmi amintește de Vlad Plahotniuc în 2019, când a scos oamenii în corturi, când noi cu Maia Sandu am votat uzurparea puterii în stat. Maia Sandu, nu credeți că aveți aceeași abordare? Spuneți de uzurparea puterii de către Parlament. Nu vi-i rușine? Dar cine a declarat că nu va respecta decizia Curții”, a adăugat liderul PSRM.

Dodon a menționat că PSRM va respecta decizia Curții Constituționale din 15 aprilie cu privire la dizolvarea Parlamentului. „PSRM nu va ataca decizia CC din 15 aprilie chiar dacă nu sunt de acord. Este decizia CC și este irevocabilă. Noi suntem pentru anticipate în 2021. Noi am întins mâna de câteva ori, să discutăm cum facem anticipate. Pe 16 martie noi cu Maia Sandu am bătut mâna și ne-am înțeles de anticipate, dar Maia Sandu a făcut alte mișcări. Facem anticipate după ce vaccinăm populația. Așa cum doriți dvs, Maia Sandu, în iulie, anticipate nu vor fi”, a punctat Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: