Dodon, despre „BAC-ul anulat pentru fiul său”: Băieți, el învață foarte bine și se pregătește să-și facă studiile în China

Inițiativa propusă de liderul PSRM, Igor Dodon, privind anularea BAC-ului vine în contextul absenței elevilor de la orele cu prezența fizică, dar și a pronosticurilor privind o nouă creștere de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în lunile mai-iunie. Precizarea a fost făcută de Igor Dodon, după ce mai mulți internauți l-au acuzat că vrea să anuleze BAC-ul doar pentru că fiul său, Vlad Dodon, care va trebui să susțină examenul de absolvire în acest an.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut interpretări că Dodon vrea să anuleze BAC-ul că băiatul lui are BAC-ul. Băieți, el învață foarte bine, deja câteva examene, la engleză e eliberat pentru că a dat examene internaționale. Apropo se pregătește să-și facă studiile în China, în această vară vrea să plece, pentru mine a fost ceva așa extraordinar, dar vrea să plece, așa ca nu va legați de copii mei. Mulți dintre elevi care mă privesc vor fi de acord cu mine. Ținând cont de faptul că nu au mers la ore, au stat online, nu au putut să exerseze și ținând cont de faptul că în mai și iunie va fi creștere de cazuri noi am propus ca BAC-ul anul acesta ca și anul trecut”, a spus Dodon, ieri în cadrul vlogului săptămânal.

Examenele de bacaluareat ar putea fi anulate și în acest an. Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că a propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în a altor examene, din causa perioadei îndelungate în care elevii nu au fost prezenți la școală.

Anul trecut, din cauza pandemiei, examenele de bacalaureat au fost anulate. Elevii au fost notați în baza mediei, iar diplomele eliberate au fost recunoscute internațional.


Pub