Clădire cu parcare auto multietajată și spații comerciale lângă Piața Centrală: Chișinăuienii, îndemnați să participe la sondaj

Locuitorii din capitală sunt îndemnați să participe la un sondaj, lansat de Primărie, privind construcția unei clădiri multifuncționale cu parcare auto multietajată și spații comerciale, amplasat pe strada Mitropolit Varlaam 63, de pe teritoriul Î.M. „Piața Centrală”.

Foto: sondaj.chisinau.md

Proiectul prevede utilizarea rațională a teritoriului administrat prin reamenajarea spațiilor existente, ceea ce va permite crearea condițiilor mai bune pentru comercianți și consumatori.

În rezultatul edificării construcției capitale S+P+5Е suprafața totală destinată parcării autovehiculelor va fi de 10000 m², dintre care subsol - 2000 m² (spațiu depozitare), parter - 2400 m², destinat locurilor de comerț în chioșcuri modulare și blocul administrativ al instituției cu o suprafață de 600 m².

Participanții la sondaj pot vizualiza situația de facto a zonei din Piața Centrală care urmează a fi supusă renovării conform Conceptului de modernizare a Î.M.„Piața Centrală". Doar pe parcursul anului trecut, din cauza lipsei locurilor de parcare, Piața Centrală a pierdut peste 30% din cumpărători. Iar acest lucru afectează negativ situația economică a întreprinderii.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să-și exprime opțiunea online, pentru susținerea sau respingerea Propunerilor de proiect prezentate de Î.M. „Piața Centrală", prin accesarea următorului link http://sondaj.chisinau.md/parcarea-piata-centrala/

Rezultatele sondajului vor fi prezentate Consiliului Municipal Chișinău odată cu proiectul de decizie privind operarea de modificări în Conceptul de modernizare a Î.M „Piața Centrală" aprobat prin Decizia 14/2 din 11.08.2020.


Pub