18:36:27 25.04.2024
Stiri

FOTO // Rusia RECUNOAȘTE deschis regimul separatist de la Tiraspol sub privirile lui Dodon. Rușii au pregătit boxe separate cu vaccinul „Sputnik V” pentru Transnistria, iar Krasnoselski i-a RADIAT din poze pe Dodon și Greceanîi

Actualitate 24.04.2021 16:08 Vizualizări5122 Autor: Ziarul National
FOTO // Rusia RECUNOAȘTE deschis regimul separatist de la Tiraspol sub privirile lui Dodon. Rușii au pregătit boxe separate cu vaccinul „Sputnik V” pentru Transnistria, iar Krasnoselski i-a RADIAT din poze pe Dodon și Greceanîi


Situație fără precedent în istoria Republicii Moldova. La evenimentul de primire a donației de 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, care a ajuns astăzi la Chișinău, au fost prezenți și exponenții regimului separatist de la Tiraspol, așa-zisul ministru al sănătății din regiune, Cristina Albul, și așa-zisul ministrul adjunct de externe, Alexandru Stețiuc, care au primit 62 de mii de doze – repartizate regiunii transnistrene, informează portalul zonadesecuritate.md.

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a postat pe canalul său de telegram un mesaj prin care mulțumește Rusiei pentru cele 62 000 de doze de vaccin. De asemenea, Krasnoselski a avut grijă să cenzureze pozele făcute de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta i-a tăiat din pozele plasate pe Telegram pe Igor Dodon și pe Zinaida Greceanîi, care s-au lăudat că aducerea celor 142 de mii de doze de „Sputnik V” este meritul lor.

Mai mult ca atât, aceștia au organizat și un briefing de presă pe pista de aterizare. Este pentru prima oară când donațiile de vaccin din partea partenerilor externi sunt delimitate teritorial. Până acum repartizarea dozelor era coordonată de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău.

Astăzi, boxele cu ser pentru regiunea transnistreană au fost ridicate direct de către administrația nerecunoscută de pe platforma aeronavei aterizate pe Aeroportul Internațional Chșinău și duse în stânga Nistrului.

O altă situație ieșită din comun înregistrată astăzi este că presa din regiune a fost prezentă la eveniment, asta în timp ce jurnaliștii de pe malul drept nu au acces pe teritoriul ocupat.

În acest timp, viceprim-ministrul pentru Reintegrare de la Chșinău, Olga Cebotari, distribuia pe o rețea de socializare fotografii cu peisaje de primăvară.

La eveniment a fost prezentă președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar nu a menționat nimic despre prezența pretinșilor oficiali din stânga Nistrului.

Până în acest moment, autoritățile de la Chișinău nu au reacționat la acțiunile petrecute astăzi la Aeroport.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md