Încearcă alte bucate japoneze decât sushi! Câteva idei

24 Apr. 2021, 12:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Apr. 2021, 12:38 // Au Bani //  MD Bani

Japonia, cunscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare este faimoasă în lume pentru cultura sa diferită și pentru bucatele delicioase. Atunci când te gândești la Japonia te gândești la sushi, dar, există și alte bucate pe care merită să le încerci.

  1. Onigiri

Onigiri este un fel de mâncare japoneză care se pregătește foarte ușor. Onigiri reprezintă o minge făcută din orez alb amestecat cu un condiment numit Furikake (făcut din pește uscat și măcinat, semințe de susan și altele). Poate fi modelat sub orice formă și poți folosi ca umplutură, somon, prune japoneze numite Ume, avocat și altele. În exterior e învelit de nori (folie de alge uscată).

  1. Ramen

Ramen este o supă japoneză gătită pe bază de carne de pui și sos de soia. De asemenea, se mai adaugă ceapă verde, porumb, ou, nori, tăieței. În Japonia, Ramen este considerat fast food, deoarece se prepară foarte ușor. Se mănâncă cu bețișoare, sorbind zgomotos tăițeii (nu este considerat nepoliticos).

  1. Gyoza

Gyoza este un preparat derivat din bucătăria chinezească, însă adaptat la bucătăria japoneză. Gyoza sunt niște găluște umplute cu carne tocată și diverse legume prăjite. Se servește cu un sos format din sos de soia și oțet de orez.

  1. Tempura

Pentru a pregăti tempura poți folosi orice pește sau legumă care a fost acoperit într-o crustă de aluat și prăjit. Aluatul este făcut din apă (sau apă minerală), făină, ouă, praf de copt sau bicarbonat de sodiu, ulei și condimente. Pot fi prăjite ingrediente precum creveți și fructe de mare sau ardei gras, fasole verde, ciuperci, cartofi, rădăcină de lotus și bambus.

  1. Mochi

Mochi este o prăjitură din orez, făcut dintr-o pastă elastică și cu umplutură de ceai verde sau cu flori de sakura. Mochi este este un fel de mâncare servită, de obicei, la anul nou, însă se poate mânca pe tot parcursul anului.

  1. Tonkatsu

Katsu este varianta japoneză a șnițelului, făcut inițial din vită, însă apoi evoluat în tonkatsu (din cotlet de porc). Se prepară exact ca un șnițel, trecut prin pesmet condimentat, făină și ou, apoi prăjit în ulei. Este servit de obicei pe orez, cu un sos tonkatsu (un amestec de sos worcestershire, ketchup, sos de stridii și zahăr). Alături, poate fi servită varză.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău