(foto) Locurile din Chișinău unde tinerii obișnuiesc să se bucure de primăvară în siguranță

My Post (1)

Odată cu timpul frumos de afară a venit și dorința noastră de a ne plimba și de a savura razele de soare pe propria piele. Și dacă tot trebuie să facem acest lucru în siguranță, cu distanță socială, ne-am gândit să întrebăm mai mulți/multe tineri/tinere unde obișnuiesc în Chișinău, și nu numai, să savureze natura în liniște, fără prea multă aglomerație și agitație.

Pădurea dintre Râșcani și Ciocana

tripadvisor.com

„Locul pe care eu l-am simțit ca fiind cel mai relaxant din oraș l-am descoperit în vara anului trecut. Este vorba despre pădurea care desparte sectoarele Râșcani și Ciocana. Un loc cu puțini oameni, dar care te încarcă cu atâta energie bună. Acolo ești doar tu, cu gândurile tale într-un peisaj de natură tare frumos. Parcă nici nu ar face parte din oraș, ci de undeva din afara acestuia. Vara, pădurea a fost tare frumoasă, pun pariu că acum e și mai și.” (Adriana Borza)

 

Valea Celor „O Sută de Movile”

moldovenii.md

 

„Un loc minunat pentru tineri de a savura din plin primăvara este Valea Celor «O Sută de Movile» din raionul Râșcani. Un monument al naturii lipsit de semafoare, claxoane, mașini și mirosul insuportabil din capitală. Mirosul ierbii mustoase, plapuma verde a movilelor, zumzetul albinelor te face să te simți ca într-o poveste. Adierea ușoară a vântului împreună cu razele strălucitoare ale soarelui te invită la o promenadă cu prietenii. Este raiul creat de Dumnezeu, iar tinerii care încă nu au savurat primăvara din acest an au posibilitatea doar la Valea Celor «O Sută de Movile».” (Anișoara Stegărescu)

Parcul Valea Trandafirilor

„În Chișinău, ne putem bucura de frumusețea primăverii, a naturii în locurile cele mai verzi ale orașului. Suntem fericiți că avem parte de mai multe parcuri, chiar în mijlocul capitalei, care ne îndepărtează atât fizic, cât și spiritual de aglomerația și gălăgia din oraș. Ador parcul Valea Trandafirilor, unde poți să te urci într-o barcă și să plutești pe apă, ador parcul Râșcani pentru liniștea mortală de acolo, parcul Valea Morilor pentru stilul modern, în comparație cu alte parcuri și parcul Dendrariu și Grădina Botanică pentru peisajele pitorești și imaginea perfectă de fundal, pentru cele mai frumoase fotografii.” (Iulia Pascari)

Strada studenților

„În timpul săptămânii, când sunt la Chișinău, am obiceiul să mă plimb pe strada Florilor, după ora 20.00 practic nu e nimeni și mă simt în siguranță. Când am chef de ceva mai extrem, alerg la dealul de pe strada Studenților, începând din intersecția cu strada Nicolae Dimo și finalizând la strada Mihail Sadoveanu. Acest traseu este bun deoarece este înconjurat de pădure, te simți ca în parc și nu este aglomerat absolut de loc. Totuși, în largul meu mă simt în weekend când plec cu turma mea de oi pe dealurile Ungheniului. Acolo mă simt în siguranță și nici mască de protecție nu folosesc.” (Vladimir Bîrzoi)

Menționăm că Vladimir, pe lângă faptul că e student, mai și gestionează o fermă de oi.

Parcul Dendrariu

„În Chișinău, este puțin mai dificil să găsești locuri neaglomerate, dar consider că parcul Dendrariu și Grădină Botanică ar putea fi două dintre aceste locuri unde tinerii se pot relaxa, pot admira frumusețea naturii, se pot bucura de aer, de liniște și de cântecul păsărilor. Înspre zona aeroportului, de asemenea, sunt locuri mai puțin populate, unde oamenii ar putea să se relaxeze. Parcul Dendrariu și Grădină Botanică se extind pe un spațiu destul de mare și, de cele mai multe ori, ele nu sunt aglomerate în exces cum se întâmplă în parcurile Valea Morilor și Valea Trandafirilor, unde zilnic sunt foarte mulți oameni.” (Magdalena Toderici)

Lacul de la porțile orașului

„Pentru că este aproape de casa mea, zilnic mă plimb prin parcul Valea Trandafirilor. Însă acest parc este mereu aglomerat și trebuie să caut cărări «ascunse» pentru a mă putea plimba în liniște. Și merg printre copaci unde nu prea este lume pentru a nu contacta cu străinii. Recent însă, am ajuns din întâmplare la parcul cela de lângă porțile orașului, la Восьмерка. Acolo, spre mirarea mea, nu prea era lume; mă gândeam că poate e din cauză că era în timpul săptămânii. Am mers și a doua oara acolo în weekend și am văzut doar trei-patru persoane care se plimbau. Și de atunci, acel parc a devenit o zonă comodă pentru plimbări, mai ales acum pe timp de pandemie.” (Zinaida Capațina)

Scuarul de pe strada Maria Drăgan

agora/diez

 

„E un loc foarte drăguț unde poți vedea cum apune soarele din cele mai frumoase unghiuri. Iar luând în considerare că acum natura reînvie, fiecare are posibilitatea să urmărească acest proces de pe băncuțe sau binoclu.” (Aliona Popov)

 

Voi unde obișnuiți să petreceți timpul liber?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente