fbpx

Cum îți menții dieta în timpul sărbătorilor pascale

Masa tradițională de Paști este îmbelșugată și plină de calorii. Iar dacă petreci sărbătorile împreună cu familia extinsă, atunci ai o problemă serioasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Însă, dacă vrei să îți menții dieta, asta nu înseamnă că trebuie să stai deoparte și să nu îți petreci timpul cu cei dragi. Există anumite trucuri pe care să le iei în seamă pentru a-ți menține dieta sănătoasă chiar și atunci când ai în față numai bunătăți, scrie elle.ro.

Controlul porțiilor

Vei avea pe masă tot felul de bunătăți, de la friptură până la pască, cozonac și ouă. Nu ai cum să nu încerci câte puțin din toate. Dar aici este cheia, trebuie să fie câte puțin din toate. O modalitate de a evita să mănânci mult este să începi cu salata ca aperitiv, nu ca însoțitor de friptură. Astfel, nu vei mai avea loc pentru restul preparatelor și vei limita consumul. Acest truc este excelent de urmat în special de pofticioși. Guști puțin din toate, dar nu întreci limita de calorii impuse pentru a slăbi.

Mută mesele în prima parte a zilei

Dacă mănânci un mic dejun și prânz copioase, atunci nu vei simți nevoia să mănânci la cină. Un mic dejun sănătos este destul de ușor de gătit în timpul sărbătorilor de Paște. Legume proaspete, alături de ouă roșii și restul de miel sau curcan, pot transforma prima masă a zilei într-un festin. La prânz poți să începi cu o salată și ciorbă și apoi să treci la friptură și sarmale, dacă mai este loc. Este important ca masa de prânz să fie în jurul amiezii, nu cu mult după ora 14. Astfel, corpul tău va avea timp să se adapteze și să consume caloriile consumate. De asemenea, este important ca cina să nu depășească 6 seara. Iar aceasta ar trebui să fie ușoară, având în vedere că în timpul zilei ai mâncat destul de mult.

Optează pentru variantele sănătoase

În afara de ouăle roșii care sunt reprezentative pentru Paști, restul mâncărurilor pot fi înlocuite cu variante mai ușoare. În loc de canea de miel, poți să optezi pentru carne de curcan, mai slabă și mai ușoară. Piureul de cartofi poate fi înlocuit cu legumele fierte sau înăbușite. Iar dulciurile le poți prepara cu mai puțin zahăr și cu ingrediente cu mai puțină grăsime. Spre exemplu, la pască poți pune brânză de vaci dietetică în locul variantei cu multă grăsime.

Salatele și legumele proaspete te pot salva

Având în vedere că este primăvară, poți să cumperi legume, fructe și salată proaspete. Caută în cataloagele online ale magazinelor ofertele la legume proaspete, pentru a economisi bani atunci când ieși la cumpărături. De altfel, acestea te pot ajuta să cumperi ingredientele pentru preparate sănătoase la prețuri mai mici. Iar acestea te vor ajuta să oferi o masă echilibrată invitaților tăi și în consecință tu îți vei menține dieta sănătoasă.

Ieși la o plimbare lungă

Cel mai probabil nu vei putea merge la sală în ziua de Paști, în special dacă ai invitați la masă. Însă, poți să ieși la o plimbare lungă seara. Într-adevăr nu va fi un antrenament întreg, însă așa vei pune în mișcare sistemul digestiv și vei consuma din calorii. În plus, o plimbare te va destinde, în special dacă ai stat toată ziua în jurul mesei. Dacă ești singură poți să adopți un pas rapid. Însă, dacă pleci în grup și nu poți alerga, și o simplă plimbare lentă te va ajuta.

Nu uita să bei multă apă

Este foarte ușor să uiți să te hidratezi, în special în timpul meselor încărcate. Ei bine, este important să nu uiți să bei apă, pentru că mesele îmbelșugate aduc după sunt și o oarecare cantitate de alcool. Acesta te deshidratează și încetinește procesul metabolic. Prin urmare, este indicat să ai mereu lângă tine un pahar plin cu apă. În plus, apa „păcălește’ senzația de foame. Deci bea un pahar cu apă înainte de masă pentru a mânca mai puțin.

Nu este greu să îți menții dieta în timpul meselor de Paști. Cu puțină verdeață, apă și câteva preparate mai ușoare vei putea să te simți bine alături de cei dragi fără să simți apăsarea că îți încalci dieta. Astfel, poți să te bucuri de o masă tradițională și sănătoasă chiar și atunci când ții cont de alimentele mâncate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button