/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ La mai puțin de un an de la renovare, Complexul Memorial „Eternitate” este din nou în proces de reparație

24 aprilie 2021, ora 22:12

Complexul Memorial „Eternitate” este, din nou, în proces de reparație. După ce acum câteva zile, TV8 a relatat despre faptul că monumentul degradează, iar vopseaua și tencuiala au început să se macine la mai puțin de un an de când au fost efectuate lucrări de renovare a acestui complex, astăzi, muncitorii lucrau de zor pentru a îndepărta neregulile. Responsabilii din cadrul ministerului Apărării dau vina pe condițiile meteo și spun că în curând, monumentul va avea un nou aspect. De cealaltă parte, locuitorii capitalei susțin că lucrările au fost făcute de mântuială în pofida faptului că s-au alocat milioane de lei din bugetul de stat.

Lucrările de renovare a Complexului Memorial „Eternitate”, care fusese promise în urmă cu doi ani, până la pandemie, de fostul șef de stat, Igor Dodon, au demarat în martie 2020, în plină pandemie, și au durat câteva luni. În acest scop, s-au alocat peste 2 milioane 300 de mii de lei din bugetul de stat. La nici un an de la restaurare, tencuiala de pe cele cinci puști sub care arde focul veșnic se macină. După ce TV8 a relatat, acum câteva zile, despre acest lucru, începând de ieri, muncitorii au revenit la memorial. În afara camerelor de luat vederi, aceștia ne-au spus că desfășoară lucrări de reparație a zonelor problematice. Reprezentanții Ministerului Apărării, care au fost responsabili de semnarea contractului în martie anul trecut dau asigurări că porțiunile de pe pereții celor cinci puști din Complexul Memorial vor avea un nou aspect, în curând

Oamenii pe care i-am întâlnit în zonă s-au arătat indignați de faptul că s-au cheltuit sume enorme de bani pentru lucrări necalitative.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate anul trecut la Complexul Memorial „Eternitate” a constituit 2,33 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram