image
Sursa foto: jurnal.md

Sturza, despre inițiativa lui Dodon de a anula BAC-ul: „Se agață cu disperare de tot felul de idioțenii”

Fostul premier Ion Sturza susține că inițiativa lui Igor Dodon de a anula examenele de Bacalaureat este mult mai gravă decât se pare.

El personal, dar și mulți dintre ortacii săi fiind ucenici mediocri, știu locul slab al școlarului - examenele de Bacalaureat. Statistica arată că doar jumătate din elevi îl promovează. Și aceștia cu scârț. Așa că, jos cu el, cu BAC-ul!

Dar, fără această evaluare deloc formală noi excludem o întreagă generație de la posibilitatea de a se „urca” într-un lift social și a primi o șansă în viață. Nici o instituție de învățământ superior serioasa nu va accepta să primească un copil fără de BAC. Evident, cele moldovenești cred că vor aplauda. Businessul lor a scăzut mult în ultimii ani. Ele ar accepta și analfabeți funcționali doar să vină kapika. În aceste condiții, tot mai mulți părinți și copii preferă să plece la studii peste hotare”, scrie Sturza pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, fostul premier menționează că „ținta” lui Dodon sunt în primul rând, elevii care pleacă la studii în România.

Sunt vizați, în primul rând, copiii care pleacă la studii în România. Cam 5000.

Acest personaj sinistru nu vrea să plece de bunăvoie, el se agață cu disperare de tot felul de idioțenii. Evident, îl așteaptă tomberonul de gunoi al istoriei. Dar dacă pană atunci cineva nu-l oprește, e capabil să facă încă mult rău. Și asta de dragul de a se „da” cu jucăria - ATV-ul de multe mii de euro, prin preajma Sadovei? Că pe la Condrița e persona non grata”, punctează Ion Sturza.

Amintim că astăzi Igor Dodon a venit cu inițiativa de a anula examenele de BAC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: