Un tânăr din Ungheni și-a cumpărat o mașină, iar la scurt timp a rămas fără ea. Cum s-a întâmplat totul

S-a ales cu cercetare penală după ce expertiza tehnică a confirmat că numărul caroseriei a fost modificat prin înlăturarea stratului superficial de metal. Documentat este un tânăr de 20 de ani care a fost oprit în trafic în proximitatea satului Medeleni, Ungheni.

Foto:

Incidentul a fost înregistrat în luna februarie curent de către o echipă mobilă din cadrul Direcției regionale Vest. Șoferul a fost oprit în trafic pe traseul Ungheni – Sculeni, mai exact în dreptul localității Medeleni. În urma verificărilor actelor necesare, polițiștii de frontieră au avut dubii asupra veridicitatea datelor din certificatul de înmatriculare. 

Astfel, în timpul examinării au observat că numărul caroseriei autoturismului prezenta indici de falsificare. Mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Sculeni, unde se află până în prezent.
Întrebat, tânărul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate întrucât a procurat mijlocul de transport cu puțin timp în urmă.

Pentru fapta sa, șoferul este cercetat în baza articolului 276, alin.1, Cod Penal al Republicii Moldova, ceea ce prevede  o amendă în valoare de 650 până la 950 de unități convenționale sau prin muncă neremunerată în favoarea societății pentru o perioadă de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 1 an.


Pub