Noul judecător al CC, Boris Lupașcu, a depus jurământul, în lipsa CSM-ului și a Președintei

Boris Lupașcu a depus jurământul în calitate de magistrat la CC, de la tribuna Parlamentului. Consiliul Superior al Magistraturii și președinta țării, Maia Sandu nu au participat la procedură.

Foto:

„Succes vă dorim și caracter”, a spus Greceanîi.

56 de deputați au votat pentru numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Propunerea a venit din partea fracțiunii PSRM, după ce astăzi a fost modificată hotărârea prin care a fost numită Domnica Manole magistrat la CC. Acesta a fost numit în funcția pentru un mandat de 6 ani.

54 de deputați au votat pentru adoptarea declarației cu privire la uzurparea puterii în stat de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncredere a 3 magistrați.

Judecătorii Curții Constituționale au luat act de declarația adoptată în Parlament cu privire la recunoașterea caracterului captiv al CC. „Dintr-o perspectivă strict constituțională, judecătorii CC constată caracterul exclusiv politic al acestei hotărâri. Potrivit art. 121 alin. (1) din Regulamentul Parlamentului, asemenea acte ale Partamentului produc doar efecte politice”, menționează CC.

Curtea Constituțională a decis pe 15 aprilie 2021 că există circumstanțe ca actualul Parlament să fie dizolvat. Asta în condițiile în care două tentative de a învesti un Guvern au fost epuizate. În același timp, în Parlament există o majoritate parlamentară formalizată, gata să învestească un Executiv


Pub