PAS protestează la Curtea Constituțională: Noi nu vom ceda, vom protesta peste tot

(update) În fața Curții Constituționale s-au adunat câteva persoane, printre care și deputații PAS. Liderul interimar al formațiunii, Igor Grosu a spus că acțiunile de proteste vor continua nu doar în fața CC.

„Am ieșit să apărăm Curtea”, a spus un protestatar.

Foto: UNIMEDIA

Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat astăzi cetățenii în fața Curții Constituționale, la ora 15:00, pentru „a apăra această instituție”, după ce Parlamentul a adoptat declarația cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și a votat proiectul cu privire la anularea prin retragere parțială a hotărârii nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător la CC.

„Ați văzut cu toții atacul asupra unuia dintre cei trei judecători. Din informațiile noastre, ei vor continua lucrurile astea în raport și cu ceilalți judecători. Tot astăzi vor încerca să desemneze un judecător al Curții Constituționale. Nu m-aș mira dacă acest judecător ar fi Vasile Bolea. Situația devine tot mai complicată, socialiștii împreună cu Șor și deputații lui Plahotniuc, din informațiile noastre acest trio și-au unit eforturile și au organizat lovitura care o dau astăzi Curții Constituționale”, a declarat Igor Grosu.

Astfel, deputatul PAS a făcut un apel către toți cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, la ora 15:00, pentru a „apăra această instituție”.

„Astăzi, cei care sunteți în Chișinău sau cei care vă puteți deplasa spre Chișinău, veniți în fața Curții Constituționale, mergem cu toții la CC și apărăm această instituție”, a declarat Grosu.


Pub