Managera bibliotecii „B.P. Haşdeu, Lidia Kulikovski, decorată cu „Ordinul Republicii”, de către președinta Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a decorat-o astăzi pe Lidia Kulikovski, doctor conferențiar, manageră în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, cu „Ordinul Republicii” pentru contribuția sa la dezvoltarea bibliotecilor din țara noastră.

Foto: Facebook/Maia Sandu
„Lidia Kulikovski este una dintre figurile cele mai emblematice și apreciate în domeniul biblioteconomic din țara noastră. Datorită eforturilor sale neobosite, Biblioteca „B.P. Hașdeu” a fost modernizată și s-a extins, având filiale în toate sectoarele capitalei. Lecturile publice inițiate în cadrul bibliotecii au animat de-a lungul anilor un larg spectru de cititori, de toate vârstele și preocupările. Cu aportul doamnei Kulikovski, au fost deschise mai multe biblioteci în limbile minorităților naționale, iar Republica Moldova a primit loturi de carte de zeci de mii de exemplare. Doamna Kulikovski a contribuit și la lansarea programului Novateca, realizat cu finanțare americană, program ce a reinventat peste o mie de biblioteci din localitățile țării noastre, transformându-le în adevărate centre comunitare, locuri de socializare și activități pentru locuitorii comunităților de toate vârstele.
Doctor în științe pedagogice, conferențiar universitar, Lidia Kulikovski a educat generații de bibliotecari, dând un suflu nou și inspirație unei profesii afectate anterior de criză și lăsate de izbeliște.

Astăzi, de Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor, consemnată în țara noastră și ca sărbătoare națională - Ziua Bibliotecarului, transmit un mesaj de felicitare tuturor celor care și-au legat viața de bibliotecă. Dumneavoastră, oamenii cărții, v-ați dedicat educării copiilor și adulților, prin propriul exemplu al promovării lecturii și culturii.
Mulțumim pentru ceea ce faceți în fiecare zi!”, a declarat Maia Sandu.





Pub