Aproape 500 de pachete cu produse alimentare, distribuite persoanelor social-defavorizate

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 500 de pachete cu produse alimentare au fost distribuite vineri persoanelor social-defavorizate, beneficiari ai Serviciului de alimentare cu prânzuri, din sectoarele Buiucani și Râșcani, urmând ca până la sfârșitul lunii să fie oferite colete tuturor nevoiașilor incluși în liste. Coletele sunt distribuite lunar, în schimbul hranei calde de la cantinele sociale, în contextul situaţiei pandemice prin Covid-19.   

Foto: chisinau.md

Un pachet conține produse din carne de pasăre, pește, conserve, crupe de orez, hrișcă, zahăr, ulei, unt, covrigei, ceai și fructe. 

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a declarat că produsele oferite persoanelor nevoiașe sunt calitative, fiind sunt însoțite de actele necesare de conformitate. Valoarea unui pachet este de cca 700 lei, echivalentul costului pentru 22 de prânzuri oferite lunar (fără zilele de odihnă). Potrivit viceprimarului, până la sfârșitul lunii, vor fi distribuite coletele la toți beneficiarii serviciului nominalizat. 

Potrivit primăriei municipiului Chișinău, beneficiari ai Serviciului de alimentare cu prânzuri pot fi persoanele socialmente vulnerabile ale căror venituri lunare nu depășesc 3000 de lei, care au atins vârsta de pensionare și persoanele cu dizabilități, precum și străinii, ale căror pensie/venit nu depășește 3000 lei; persoanele fără domiciliu, fără susținători legali, fără venituri sau cu venituri mici; familiile cu mulți copii, monoparentale și din alte familii considerate socialmente vulnerabile în baza anchetei sociale întocmite de direcțiile teritoriale de asistență socială. 

În anul curent, pentru alimentarea a 1200 de persoane zilnic, au fost alocate mijloace financiare în sumă de 11 milioane de lei. 




Pub