(video) Igor Dodon: Doamna Sandu, nu vă e rușine? Cine de fapt a uzurpat puterea?! Astăzi s-a reparat o greșeală din 2019. Dvs. ați spus că Domnica Manole e coruptă

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va ține un live din capitala Federației Ruse, unde se află într-o vizită de lucru. Igor Dodon a anunțat că va comenta votul de astăzi din Parlament privind „capturarea Curții Constituționale, înlocuirea unui magistrat constituțional”, dar și ce întrevederi a avut la Moscova. 

Foto: UNIMEDIA

(update) Despre Declarația privind statutul capturat al Curții Constituționale - exact o astfel de hotărâre, politică, a fost adoptată în luna iunie 2019, doar că atunci a votat Maia Sandu și Dodon.

Am văzut declarațiile ambasadorilor, stimați diplomați, acestea sunt duble standarde. Sunt sigur că o astfel de hotărâre adoptată de Maia Sandu nu ar fi stârnit astfel de declarații.

(update) Doamna Manole, în 2019, nu a trecut concursul nici la Guvern, nici la Parlament, nici la CSM. Ea a fost exclusă, pentru că în opinia Maiei Sandu, atunci, ea era o persoană coruptă.

Astăzi Parlamentul a rezolvat o problema creată în 2019.

Vă place sau nu, este procedură juridică, atacați această hotărâre. 

Parlamentul, deputații au votul poporului și pot aproba Hotărâri, care le consideră necesare.

Strigă Hogan, Michalko. Dragi parteneri, noi acceptăm practicile bune. Dar, dacă ceva nu e pe plac cuiva, să meargă în judecată și contesteze.

(update) Cei de la PAS astăzi au chemat toți oamenii la protest, cu tot cu poliție și cu SIS, erau 80 de persoane. 

Credeți că eu am să permit să se intre în instituțiile de stat? Doamna Sandu, noi nu suntem ca voi, să intrăm cu forța în clădiri. 

(update) Deciziile adoptate astăzi în Parlament sunt decizii politice și juridice și trebuie discutate politic și juridic. 

(update) Ceea ce am văzut astăzi la CC am văzut și în 2019. Exact ca și Plahotniuc, Maia Sandu și-a scos „țuțișii”.

(update) Astăzi, într-o discuție, cineva glumea: Dvs ați acuzat-o pe Sandu de uzurpare, acum ea pe dvs de uzurpare. Iată că v-ați și înțeles! 

Dar, doamna Sandu, după tot ce ați făcut cu încălcarea Constituuției, nu vă e rușine? Cine de fapt a uzurpat puterea?

(update) Da, domnule Năstase, ați avut dreptate, noi cu doamna Sandu ne-am înțeles să facem anticipate. Sandu dorea la sfârșitul lui iulie, iar eu - la început de august. Dar numai după ce lansăm procesul eficient de vaccinare.

(update) PSRM nu va ataca decizia de dizolvare a Parlamentului. Noi nu avem nicio problema cu alegerile anticipate.

Dar, problemele politice și juridice nu se rezolvă în stradă. Haideți și noi mâine să scoatem 8 mii de oameni, atunci unde vom ajunge?

Urmăriți aici toate declarațiile:


Pub