10:58:39 24.04.2024
Stiri

Un bărbat a făcut ceva ȘOCANT lângă o mașină TESLA fără să știe că automobilul îl filmează. Polițiștii au văzut IMAGINILE și...

Actualitate 23.04.2021 08:02 Vizualizări1735 Autor: Ziarul National
Un bărbat a făcut ceva ȘOCANT lângă o mașină TESLA fără să știe că automobilul îl filmează. Polițiștii au văzut IMAGINILE și...


O funcție instalată pe modele de Tesla a ajutat poliția să rezolve un șir de infracțiuni.

Mașinile Tesla sunt echipate cu funcția „Sentry Mode” care, atunci când este activată și lăsată nesupravegheată, permite automobilelor să își folosească camerele externe pentru a detecta amenințările.

Dacă este detectată o „amenințare” minoră, cum ar fi cineva care se sprijină de o Tesla, mașina va afișa un avertisment că sunt pornite camerele care înregistrează, o metodă de a descuraja eventualii hoți.

În cazul în care va fi detectată o amenințare mai mare, camerele vor începe să înregistreze, iar mașina va începe să emită muzică la volum maxim pentru a alerta oamenii din zonă, în timp ce proprietarul este anunțat prin telefon.

Această funcție a fost utilă în încercarea de a captura un presupus suspect implicat într-un șir de infracțiuni din ură îndreptate împotriva bisericii presbiteriene comunitare Martin Luther King Jr. din Springfield, Massachusetts, relatează Gizmodo, transmite descopera.ro.

În decembrie 2020, la biserică au fost declanșate mai multe incendii, iar o serie de mașini din vecinătate au avut anvelopele tăiate. Un incendiu din 28 decembrie „a distrus în esență clădirea”, se arată într-o declarație dată de FBI.

Infracțiuni pe bază de ură rasială

În cele din urmă, autoritățile au prins un suspect, Dushko Vulchev, un rezident din Maine în vârstă de 44 de ani. Dovezile au fost filmările recuperate dintr-o mașină Tesla, care era parcată lângă biserică în acel moment și ale cărei cauciucuri au fost tăiate de bărbat.

În declarația dată de FBI se mai precizează că „fața lui Vulchev este clar vizibilă în videoclip”.

Pastorul și aproape toți membrii acestei biserici sunt negri, la fel ca și proprietarii mașinilor ale căror anvelope au fost tăiate. Investigațiile ulterioare asupra vieții lui Vulchev au arătat că a manifestat un comportament rasial față de „non-albi și musulmani”, precum și că a folosit cuvântul „N” pentru a descrie oamenii afro-americani. Mai multe mesaje rasiste au fost, de asemenea, trimise de pe contul său.

Pe baza dovezilor de pe camera de supraveghere care îl lega de avariile Tesla, bărbatul este incriminat pentru patru capete de acuzare, urmând ca o instanță să decidă sentința în cazul lui.

Cu tot mai multe vehicule echipate cu o astfel de tehnologie, probabil că nu va fi ultimul caz în care o mașină ajută la rezolvarea unei infracțiuni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md