17:48:29 25.04.2024
Stiri

Anularea examenelor de Bacalaureat au o „ȚINTĂ” exactă – cei peste 5 000 de absolvenți, care pleacă la STUDII în România: „Ultima inițiativă a lui Nimeni Dodon cu BAC-ul e mult mai gravă decât se pare…”

Actualitate 23.04.2021 12:09 Vizualizări2413 Autor: Ziarul National
Anularea examenelor de Bacalaureat au o „ȚINTĂ” exactă – cei peste 5 000 de absolvenți, care pleacă la STUDII în România: „Ultima inițiativă a lui Nimeni Dodon cu BAC-ul e mult mai gravă decât se pare…” Facebook


Anularea examenelor de Bacalaureat va fi o lovitură dură asupra absolvenților, care vor să-și continue studiile peste hotarele R. Moldova, în speță în România. Astfel, inițiativa lansată astăzi cu mult fast de socialistul Igor Dodon ar avea o țintă exactă – cei peste 5 000 de absolvenți care pleacă anual la studii în România, cu burse oferite de statul român. De această părere este fostul premier Ion Sturza.

„Politicienii de la Chișinău se pregătesc de alegeri, întrecându-se în inițiative deocheate. Unii vor să-mi plătească curentul electric, alții - să-mi ieftinească benzina. Așa, la grămadă, fără mare discernământ. Că este total lipsit de logică economică și nu respectă echitatea socială, punându-i în aceeași oală pe cei care pot cu cei care într-adevăr nu pot, se pare că pe nimeni nu mai interesează. După alegeri, noi toți vom primi decontul și îl vor achita... cei săraci! Ultima „inițiativă” a lui Nimeni Dodon cu BAC-ul e mult mai gravă decât se pare. El personal, dar și mulți dintre ortacii săi fiind ucenici mediocri, știu locul slab al școlarului - examenele de Bacalaureat. Statistica arată că doar jumătate din elevi îl promovează. Și aceștia cu scârț. Așa că, jos cu el, cu BAC-ul”, scrie Sturza într-o postare pe Facebook.

CITIȚI și Examenele de BACALAUREAT ar putea fi ANULATE în R. Moldova pentru al doilea an consecutiv

Totuși, această inițiativă a lui Dodon va exclude o întreagă generație de la posibilitatea de a se „urca” într-un lift social și a primi o șansă în viață, adaugă fostul premier.

Citește și: Deputat despre inițiativa socialiștilor de a ANULA BAC-ul: „Lasă-i, dom'le, să dea BAC-ul, că poate nu vor să devină dodoni!”

„Nicio instituție de învățământ superior serioasă nu va accepta să primească un copil fără de BAC. Evident, cele moldovenești cred că vor aplauda. Businessul lor a scăzut mult în ultimii ani. Ele ar accepta și analfabeți funcționali doar să vină kapika. În aceste condiții, tot mai mulți părinți și copii preferă să plece la studii peste hotare. Evident, nu este doar această „țintă” a lui Nimeni Dodon. Sunt vizați, în primul rând, copiii care pleacă la studii în România. Cam 5 000.

Acest personaj sinistru nu vrea să plece de bunăvoie, el se agață cu disperare de tot felul de idioțenii. Evident, îl așteaptă tomberonul de gunoi al istoriei. Dar dacă pană atunci cineva nu-l oprește, e capabil să facă încă mult rău. Și asta de dragul de a se „da” cu jucăria - ATV-ul de multe mii de euro prin preajma Sadovei? Că pe la Condrița e persona non grata”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md