05:12:10 20.04.2024
Stiri

VOTAT // Parlamentul și-a ANULAT hotărârea din 2019 prin care a desemnat-o pe Domnica Manole judecător la Curtea Constituțională

Actualitate 23.04.2021 12:34 Vizualizări1914 Autor: Ziarul National
VOTAT // Parlamentul și-a ANULAT hotărârea din 2019 prin care a desemnat-o pe Domnica Manole judecător la Curtea Constituțională


Parlamentul și-a anulat, cu 53 de voturi ale socialiștilor, Partidului „ȘOR” și ale transfugilor democrați, hotărârea din 2019 prin care a desemnat-o pe Domnica Manole judecător la Curtea Constituțională

Un grup de deputați socialiști a propus astăzi, în jurul orei 12.30, după revenirea de la pauză a deputaților, un proiect de hotărâre privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019, prin care Domnica Manole și Vladimir Țurcan au fost numiți judecători constituționali.




Potrivit socialistului Vasile Bolea, proiectul vizează alegerea Domnicăi Manole în funcția de magistrat la Înalta Curte, iar drept motiv pentru demiterea acesteia ar fi faptul că ar fi fost încălcare criteriile de eligibilitate.

Domnica Manole a ajuns în 2019 la Înalta Curte cu voturile socialiștilor și ale Blocului „ACUM”.



Socialistul a amintit, de la tribuna Parlamentului, că Manole nu a fost admisă inițial la concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, organizat de Guvernul Maiei Sandu, pentru că nu ar fi întrunit „criteriile de integritate”.

Cu toate acestea, Parlamentul a acceptat ulterior s-o voteze în funcția respectivă.

Democratul Nicolae Ciubuc a învinuit socialiștii de aplicare a „standardelor duble” în acest caz, or fostul deputat PSRM Vladimir Țurcan a fost numit judecător constituțional din partea Parlamentului „prin aceeași procedură ca Domnica Manole”.

Cu toate acestea, Parlamentul și-a anulat, cu 53 de voturi ale socialiștilor, Partidului „ȘOR” și ale transfugilor democrați, hotărârea din 2019 prin care a desemnat-o pe Domnica Manole judecător la Curtea Constituțională.

Această decizie poate fi contestată timp de 30 de zile, cu cerere prealabilă trimisă Parlamentului.

Menționăm că, tot astăzi, aceiași deputați au votat o declarație o declarație „cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”. Potrivit acestei declarații „politice”, majoritatea parlamentară „nu recunoaște avizul Curții Constituționale din 15 aprilie” care a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a actualului Legislativ și acordă „vot de neîncredere judecătorilor constituționali Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova”.

La ședința de astăzi a Parlamentului nu participă fracțiunile PAS și PPDA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md