16:34:00 28.03.2024
Stiri

Zeci de companii din Elveția, invitate să INVESTEASCĂ în R. Moldova

Actualitate 23.04.2021 17:49 Vizualizări2037 Autor: Ziarul National
Zeci de companii din Elveția, invitate să INVESTEASCĂ în R. Moldova


Peste 70 de companii din Elveția, statul cu una dintre cele mai stabile economii din lume, au aflat detalii despre oferta investițională a Republicii Moldova la webinarul „Business Bridges Switzerland – Moldova”.

În cadrul întâlnirilor online, companiile din R. Moldova au prezentat antreprenorilor elvețieni proiectele de investiții care ar putea aduce beneficii ambelor state, anunță Agenția de Investiții de la Chișinău.

„După o experiență minunată în cadrul webinarelor trecute Business Bridges cu Japonia, Belgia și Spania, avem acum o oportunitate ambițioasă să creăm relații economice strânse cu Elveția. Vrem să fim un magnet de încredere pentru companiile străine care aleg să investească în orice sector din Republica Moldova, fie cel al industriei automotive, electronică TIC sau industria ușoară. Numărul mare al investitorilor care s-au înscris la eveniment ne încurajează să fim cât mai receptivi la interesele de afaceri elvețiene și să oferim acest pod de încredere prin proiecte și investiții în beneficiul ambelor state”, a declarat Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții.

Rodica Verbeniuc a făcut referire la raportul „The investor base of securities markets in the EBRD regions”, unde este menționat că investiția axată pe valoare a crescut semnificativ în trimestrul II al anului 2020 în R. Moldova și are o pondere mai mare a investițiilor valorice decât orice altă țară din regiune.

„Există oportunități de investiții în R. Moldova în aproape fiecare sector. Agricultura, atât producția tradițională, cât și cea biologică, are un potențial mare pentru exporturi. La fel și serviciile din sectorul IT - un sector aflat în plină dezvoltare. De asemenea, producția industrială este atractivă, cu forță de muncă calificată și facilitează accesul pe piața UE. De aceea, îi încurajez pe investitorii elvețieni să își găsească nișa de afaceri profitabilă în R. Moldova”, a fost îndemnul lansat de Claude Wild, Ambasadorul Elveției în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.

Menționăm că Elveția ocupă locul 9 în clasamentul țărilor care investesc în Republica Moldova, cu peste 100 de companii cu capital elvețian prezente în republică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md