06:57:48 19.04.2024
Stiri

Fost câștigător al CONCURSULUI pentru funcția de membru al CC, despre DEMITEREA Domnicăi Manole: „O decizie DESCALIFICANTĂ. Ei nu realizează că astfel va crește numărul celor care vor susține DIZOLVAREA Parlamentului…”

Actualitate 23.04.2021 18:34 Vizualizări3720 Autor: Ziarul National
Fost câștigător al CONCURSULUI pentru funcția de membru al CC, despre DEMITEREA Domnicăi Manole: „O decizie DESCALIFICANTĂ. Ei nu realizează că astfel va crește numărul celor care vor susține DIZOLVAREA Parlamentului…”


Fostul câștigător al concursului pentru funcția de judecător al Curții Constituționale (CC), Nicolae Eșanu, consideră „descalificantă” decizia prin care majoritatea PSRM-ȘOR a revocat-o din funcție pe președinta Înaltei Curți, Domnica Manole.

Deși în 2019 a câștigat concursul organizat de Parlament și trebuia să fie astăzi membru al CC, chiar în locul Domnicăi Manole, Eșanu afirmă că evenimentele de astăzi din Legislativ reprezintă o „aberație juridică”.

Citește și: DECIS // Parlamentul și-a desemnat cei doi candidaţi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. E vorba de un fost MINISTRU şi un ex-viceministru

Citește și: Parlamentul s-a sucit. A ANULAT concursul pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale. Majoritatea „ACUM” - PSRM merge pe mâna Domnicăi Manole și a lui Dumitru Pulbere

Citește și: Organizațiile neguvernamentale din R. Moldova, DEZAMĂGITE de „numirea netransparentă” a doi judecători la Curtea Constituțională de către Parlament

„În legătură cu decizia descalificantă de astăzi privind revocarea și numirea unui judecător la Curtea Constituțională: sunt curios să știu dacă cineva, care pretinde că este jurist, chiar crede că este posibilă această aberație juridică? La fel sunt curios să aflu dacă cei care organizează asemenea spectacole chiar nu realizează că, prin aceasta decizie, contribuie la creșterea semnificativă a numărului celor care vor susține, sau cel puțin vor accepta, dizolvarea actualului Parlamentului fără a ține cont de orice prevederi sau principii constituționale”, a scris pe Facebook Eșanu.

Citește și: Nicolae Eșanu, comentează, în PREMIERĂ, anularea de către Parlament a rezultatelor concursului pentru funcția de judecător al CC unde câștigase: „Nu cred că mai sunt șanse să fim guvernați corect”

De asemenea, aceasta a accentuat că „mizeria” de astăzi s-a produs grație contribuției celor care au admis alte „aberații juridice”.

CITIȚI și VOTAT // Parlamentul și-a ANULAT hotărârea din 2019 prin care a desemnat-o pe Domnica Manole judecător la Curtea Constituțională

„Mă amuză să văd printre cei mai vehemenți critici ai ilegalităților de astăzi pe mulți dintre cei care militau pentru alte aberații juridice în scopul justificării dizolvării Parlamentului. Dar mă întristează faptul că ei nu realizează ca mizeriile de astăzi sunt un rezultat firesc al mizeriilor anterioare. După cum cei care își bat joc astăzi de principiile statului de drept nu realizează că prin aceasta pun bazele mizeriilor viitoare”, a conchis Nicolae Eșanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md