03:03:18 19.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI din trecutul lui Boris Lupașcu, care a fost votat de PSRM-ȘOR în funcția de judecător al CC. „Ce va face Borea la CC? El idee nu are despre aplicarea normelor constituționale. Cum rămâne cu cele ȘASE terenuri…”

Actualitate 23.04.2021 19:42 Vizualizări4875 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI din trecutul lui Boris Lupașcu, care a fost votat de PSRM-ȘOR în funcția de judecător al CC. „Ce va face Borea la CC? El idee nu are despre aplicarea normelor constituționale. Cum rămâne cu cele ȘASE terenuri…”


Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, susține că Boris Lupașcu, votat astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR în funcția de judecător al Curții Constituționale (CC), habar nu ar avea de aplicarea normelor constituționale.

Potrivit lui Diacov, fostul său coleg procuror din Procuratura mun. Chișinău nu ar fi o persoană tocmai integră și ar fi fost înaintat la propunerea fostului primar general al capitalei, Serafim Urechean, un aprig susținător al socialiștilor și al lui Igor Dodon.

„Borea Lupașcu judecător la CC? La propunerea lui Serafim Urechean? Cum rămâne cu cele șase loturi de pământ acordate procurorului-șef al municipiului Chișinău, Boris Lupașcu, de către Urechean, dar înregistrate pe șofer și alte persoane interpuse? Da, da, atunci când Urechean împărțea ilegal sute de loturi de pământ iar procurorul tăcea”, a scris Diacov pe Facebook.

Citește și: VOTAT // Socialiștii i-au găsit ÎNLOCUITOR președintelui Curții Constituționale: Cine este Boris Lupașcu, acuzat anterior de „TEROARE” la Procuratură

Totodată, acesta nu crede că Boris Lupașcu poate face față funcției de judecător al CC.

„Un lucru nu înțeleg: ce va face Borea la CC? El idee nu are despre aplicarea normelor constituționale. Îl va consulta Urechean?”, se mai întreabă acesta.

Menționăm că, în ședința de astăzi a Parlamentului, majoritatea parlamentară formată din socialiști, Partidul „ȘOR” și transfugi democrați, a votat mai întâi o declarație privind „caracterul captiv” al Curții Constituționale, acordând vot de neîncredere magistraților Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, cei care au constatat circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Ulterior, majoritatea parlamentară a anulat decizia din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al CC și l-a votat pe Boris Lupașcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md