Linkuri accesibilitate

Unde e Sputnik V?


Într-o emisiune la NTV, liderul socialist Igor Dodon a spus că nu e împotriva alegerilor anticipate, dar nu vrea să meargă la alegeri „călcând pe cadavre” şi vrea mai întâi să fie vaccinaţi sute de mii de moldoveni.

Unde e Sputnik V?
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00

Fireşte, poţi să interpretezi în fel şi chip aceste cuvinte ale lui Dodon, poţi să întrezăreşti un soi de dorinţă meschină de a amâna alegerile anticipate, aşa cum o fac simpatizanţii PAS, dar în principiu nu i se poate reproşa lui Dodon preocuparea pentru sănătatea moldovenilor. Şi eu, un simplu cetăţean şi ziarist, nu ard de dorinţă să alerg la secţia de votare înainte să-mi fac vaccinul. Cred că sănătatea cetăţenilor e mai importantă decât jinduita primenire a Parlamentului, care nu e deloc sigură. Altceva e că anterior acelaşi Igor Dodon părea mai puţin preocupat de normele anti-epidemice, apărând în public fără mască sau vorbind despre COVID ca despre o simplă gripă. Deci când era sincer Dodon – atunci sau acum?

Igor Dodon a găsit deci o prioritate imediată şi anume aducerea mai multor doze de vaccin anti-COVID. Şi a adăugat: “Avem date concrete că vaccinul rusesc va veni în scurt timp. Acordurile sunt deja semnate, până la sfârșitul săptămânii vaccinul Sputnik V va ajunge în Republica Moldova… ”

Măi să fie! Iese că mâine sau poimâine vom vedea Sputnik V la Chişinău! Abia aştept să văd asta, căci, se ştie bine, mulţi moldoveni numai la vaccinul rusesc visează. Şi e limpede că, fără sosirea Sputnikului, riscăm să nu mai ducem la bun sfârşit vaccinarea. Altceva e că despre Sputnik V Igor Dodon vorbeşte de multă vreme, iar între timp vaccinarea are loc cu vaccinurile aduse din România şi prin COVAX.

Remarcăm aşadar preocuparea accentuată a liderului socialist pentru sănătatea oamenilor, o salutăm, şi ne întrebăm cât de repede vom fi invitaţi să venim la secţiile de votare…

XS
SM
MD
LG