Ilian Cașu: Trebuie să intervină procurorii la Apă-Canal Chișinău!

by D M
Distribuiti mai departe...

Membrul Partiului Nostru, Ilian Cașu, acuză furturi mari la Întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău(ACC). Potrivit politicianului, în 2019, cifra delapidărilor era de 75 de milionae de lei, iar în 2020 a crescut și mai mult. Cașu afirmă că la bază stau conectările ilegale la rețelele ACC. 

Priviți, Dragi Chișinăuieni, cit se fura la S. A. Apa-Canal Chișinău (ACC) 2019 – 75 milioane lei, iar in 2020 (un an greu de pandemie covid) și mai mult – 82 milioane lei. Modalitatea principala prin care se fura ca in codru de la aceasta întreprindere municipală sunt conectările ilegale la rețelele ACC. Cifrele arată clar volumul furat: volumul de apa captat din răul Nistru, minus volumul comercializat, minus volumul de pierderi tehnologice și primim FURTUL. Înmulțim volumul furat la 10.00 lei și primim aceste sume uriașe pentru 2019 & 2020„, scrie Cașu într-o postare pe Facebook.

Totodată, el se arată mirat de faptul că ex-directorul economic, Andrei Saptefrati, și actualul director al departamentului Suport Tehnic Clienți, Marina Lavric, nu au intervenit pentru a opri conectarile ilegale.

Este straniu faptul ca ex-directorul economic, Andrei Saptefrati, și actualul director al departamentului Suport Tehnic Clienți, Marina Lavric, nu au întreprins nimic pentru stoparea conectarilor ilegale. Citiva ani in urma erau in jur de 300 conectări ilegale la rețelele ACC, atunci actualmente numărul este in creștere. Fapt confirmat de suma in creștere de furt de la 75 mln lei in 2019 la 82 mln lei in 2020. Trebuie sa intervină procurorii la ACC!„, a conchis Cașu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.