PAS a contestat la Curtea Constituțională decizia parlamentului prin care a demis-o pe Domnica Manole

ds

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care atacă hotărârile votate azi de parlament. „Este o tentativă de lovitură de stat”, a precizat juristul.

„Am contestat la Curtea Constituțională cele două hotărâri ale parlamentului adoptate azi. Am solicitat si suspendarea acțiunii lor. Pentru ca sunt vădit neconstituționale si nu sunt altceva decât o tentativă de lovitură de stat”, a spus Litvinenco.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Vă amintim că, azi, deputații din majoritatea parlamentară au votat câteva legi și hotărâri anti-constituționale ce țin de Curtea Constituțională. Este vorba despre „demisia” din funcție de judecătoare pe președinta CC, Domnica Manole, și numirea în funcție a noului judecător pe ex-procurorul sectorului Ciocana Boris Lupașcu.

De ce este anti-consituțională „demisia” Domnica Manole? Asta pentru că Constituția Republicii Moldova stipulează în articolul 137 că: „Judecătorii Curţii Constituţionale sunt inamovibili pe durata mandatului, independenţi şi se supun numai constituţiei”. Acest lucru înseamnă că nimeni nu poate să-i demită decât doar dacă ei decid să-și depună mandatul înainte de termenul prevăzut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente