FinTech Hackathon: 78 de participanți generează soluții practice din domeniul tehnologiei financiare 

3

A început hackathonul FinTech! Timp de trei zile, la Chișinău, 78 de ingineri, programatori și persoane interesate de industria IT dezvoltă soluții și servicii practice pentru sfera financiar-bancară din Moldova. Sub îndrumarea unor traineri cu experiență, participanți la FinTech Hackathon Moldova, pe lângă cunoștințele noi furnizate de experții din domeniu, au ocazia să cunoască bunele practici și abordările inovative de dezvoltare a domeniului.

Evenimentul are loc în contextul în care sectorul FinTech este în plin avânt de dezvoltare, iar pandemia de COVID-19 a demonstrat că soluțiile FinTech sunt esențiale pentru ca o afacere să dezvolte și supraviețuiască. Totodată, prognozele arată că în timp ce 2020 a fost despre migrarea către metode rapide de plăți digitale, 2021 va fi mai mult despre comoditate, incluziune, durabilitate și adoptarea de noi tehnologii financiare. La deschiderea hackatonului au participat mai mulți experți în domeniu, fondatori de companii, susținătorii proiectului – MasterCard și MAIB, precum și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare – USAID și Suedia, etc.

La FinTech Hackathon, echipele participante au ocazia să colaboreze cu nume sonore din domeniu, pentru a determina problemele cu care se confruntă domeniul financiar-bancar și să propună ulterioare soluții IT, printre care:

Iuri Batkin, vicepreședinte, Dezvoltarea Pieții și Businessului, Mastercard Ucraina și Moldova;

Valerii Kardaș, manager, Dezvoltare Afaceri la Mastercard Ucraina și Moldova;

Alexei Denisenko, manager, Dezvoltare Afaceri la Mastercard Ucraina și Moldova;

Evgeni Frolov, expert în antreprenoriat la Startup Moldova;

Ghenadie Cernei, reprezentant Moldova AgroindBank, responsabil de transformarea digitală;

Vitalie Tataru, CEO la AC Technologies;

Alexandra Sidorenco, șefă pe dezvoltare produse digitale la MAIB;

Sergiu Groza, șef departament dezvoltare produse retail la MAIB;

Valentin Bragaru, CEO la Readcast;

Maxim Burdian, CEO la Muzic Acces;

Vasile Granici, director regional la ByteDance;

Sergiu Nagailic, fondator la Drupal Moldova;https://nikro.me/

Nicoleta Nagailic, CEO la Human Face Tech SSL;https://travelfrog.space/

Veaceslav Cunev, președinte la Asociația Naționale a Companiilor TIC.

În prima zi a FinTech Hackathon, participanții au fost grupați în echipe și au făcut cunoștință cu alți entuziaști prezenți online la eveniment. Ulterior, ei vor parcurge mai multe sesiuni de mentorat alături de experți în domeniu pentru a-și crește abilitățile și potențialul creativ pentru a pune în aplicare și alte idei inovative de îmbunătățire a serviciilor din industria financiară din țară. La finalul hackatonului, ei vor trebui să prezinte proiectelor lor. Evenimentul reprezintă un punct de pornire în selectarea echipelor participante pentru etapa următoare – Acceleratorul!

La FinTech Accelerator echipele selectate vor fi ssusținute pentru a accesa resursele de care au nevoie, pentru a dezvolta produse fintech și a trece la nivelul următor – pilotarea. La această etapă, participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta și testa produsele.

FinTech Hackathon Moldova este o activitate din cadrul  „Verticala FinTech 2021” – un amplu program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare. Aceastaeste o platformă care are ca scop conectareadiferitor actori din industrieșicreeazăpunți de colaborarepentrudezvoltareainovațiilorși a startup-urilor din celmaipromițătordomeniu tech.

Programul FinTech Moldova 2021 este organizat cu suportul Moldova Agroindbank și Mastercard, de către Startup Moldova, cu susținerea USAID și Sweden în cadrul proiectului Tekwill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente